Çobanlar ilçesine bağlı bir beldede 18 Ocak 2025 tarihinde yaşandığı belirtilen olay nedeniyle açılan davanın duruşmasına sanık, mağdur eş ve tanıklar katıldı. Mahkemede tarafların ifadeleri alınırken, olayın detayları duruşma salonunda hakim tarafından tekrar dinlenerek karara bağlandı.

SANIK İLK BAŞTA REDDETTİ SONRA KABUL ETTİ

Dava dosyasındaki suçlamalar hakim tarafından sanığa okundu, eşine şiddet uygulayıp uygulamadığı soruldu. İlk etapta suçlamaları kabul etmeyen sanık, daha sonra ifadesini değiştirerek eşine vurduğunu söyledi. Sanık savunmasında, aile içinde yaşanan tartışma sırasında sinirlerine hakim olamadığını belirterek, “Küçük aile içi sorunlar nedeniyle kavga ettik. Çocuğun burnu kanıyordu, neden ilgilenmediğini sordum. Sinirime hakim olamadım, ayağına tekme vurdum ancak yumruk atmadım” ifadelerini kullandı.

MAĞDUR EŞ KORKUSUNDAN ÇELİŞKİLİ İFADELER VERDİ

Köksal’dan çarpıcı açıklamalar: “Gece yarısı ne yazacağı belli olmuyordu”
Köksal’dan çarpıcı açıklamalar: “Gece yarısı ne yazacağı belli olmuyordu”
İçeriği Görüntüle

Mahkemede daha sonra mağdur kadın dinlendi. Hakim, olay günü şiddet görüp görmediğini ve burnundaki kırığın nasıl meydana geldiğini sordu. Mağdur kadın ilk ifadesinde eşinin kendisine vurmadığını savunarak, burnundaki kırığın ise 3-5 yıl önce geçirdiği trafik kazasından kaynaklandığını söyledi. Kadın, duruşmada eşinden şiddet görmediğini ifade etti. Hakim ise dosyada yer alan doktor raporları ve resmi belgelerde darp bulgularının bulunduğunu belirterek mağdur kadına neden önceki ifadeleriyle çeliştiğini sordu. Hakim, resmi kayıtlarda burnunda kırık ve darp izi bulunduğunun yer aldığını hatırlatarak, “Şiddet gördüğün ve yaralandığın resmi belgelerde yazıyor. Şimdi neden reddediyorsun?” dedi.

ÖNCE KORKTU SONRA GERÇEKLERİ AÇIKLADI

Müşteki kadın hakim tarafından kendisine sunulan deliller sonrasında ifadesini değiştirdi. Mağdur kadın daha sonra yaşanan tartışmada eşinin kendisine vurduğunu, yüzüne ve arkasından yumruk attığını belirterek şiddet gördüğünü kabul etti. Duruşmada tanık olarak dinlenen sanığın anne ve babası ise oğullarının gelinlerine vurduğunu görmediklerini söyledi.

SANIĞA HAPİS VE PARA CEZASI VERİLDİ

Duruşmada mütalaasını açıklayan mahkeme savcısı, sanığın cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti yapılan savunmalar, tanık ifadeleri ve dosyada yer alan belgeleri değerlendirdikten sonra kararını açıkladı. Hakim, sanığı eşe karşı şiddet uygulama suçundan 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırırken, ayrıca 35 bin lira adli para cezası verilmesine hükmetti.

Kaynak: MUSTAFA DADAK