Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, hemşireliğin sağlık sistemindeki vazgeçilmez rolü vurgulandı. Etkinlikte, geçmişte ve günümüzde görev yapan hemşirelerin insan hayatına dokunan fedakâr çalışmaları takdirle anıldı.
Programa Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği yöneticileri, Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Duran, Başhekim Yardımcıları Op. Dr. Hazım Bozca, Dr. Şükrü Boz ve Uzm. Dr. Abdullah Ersan Hafalır ile çok sayıda hemşire ve hastane personeli katıldı.
Etkinliğe sanatsal bir dokunuş ise Afyonkarahisar Kültür ve Sanat Derneği (AKÜSAD) Türk Sanat Müziği Topluluğu’ndan geldi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı akademisyenlerinden Doç. Dr. Yıldırım Aktaş, sahnede yaptığı konuşmada, “Burada bulunmaktan büyük onur duyuyoruz. Hemşirelerimizin özel gününde katkı sunmak bizler için büyük bir mutluluk” diyerek duygularını paylaştı. Konserde solist Ömer Baştuğ ve Doç. Dr. Yıldırım Aktaş, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.
Programda ayrıca, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Türk müziğinin usta ismi Volkan Konak da anıldı. Müzik dolu dakikalarla renklenen etkinlik sonunda, Başhekim Mehmet Duran, gece gündüz demeden sağlık hizmeti sunan hemşirelere teşekkür ederek plaket takdim etti.