Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde başlayarak Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Sarıcaova köyü ve Döğer beldesine kadar uzanan orman yangınına karşı AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tüm kadrolarıyla sahada yer aldı. İl Başkanı Av. Turgay Şahin’in doğrudan koordinesinde yürütülen çalışmalarda milletvekilleri, kadın ve gençlik kolları, il ve ilçe yöneticileri, belediye başkanları aktif rol aldı.

Teşkilat mensupları, bir yandan söndürme faaliyetlerini sahada takip ederken bir yandan da hem afetzedelere hem de görevli personellere destek verdi.

24 SAAT KESİNTİSİZ LOJİSTİK DESTEK

AK Parti teşkilatı, Türk Kızılayı iş birliğiyle yangın bölgelerine su, gıda, maske, ilaç ve temizlik malzemesi ulaştırdı. Yardımların koordinasyonu 24 saat esasına göre sağlandı. Gıda dağıtımı, personel desteği ve moral motivasyonu konularında teşkilat üyeleri gece gündüz çalıştı.

“FELAKETİN İÇİNDEYDİK, GÖREV ALDIK”

İl Başkanı Turgay Şahin, “Biz buraya sadece görüntü vermek için gelen müstemleke valileri gibi davranmadık. Yangına müdahale eden görevlilerle birlikte su taşıdık, yemek dağıttık. AK Parti milletin partisidir, felaket anında da milletin yanındadır,” dedi.

Şahin, özellikle Döğer Belediye Başkanı Mehmet Akif Ersoy’un yangın Eskişehir sınırındayken ekili arazilerin biçilmesi ve traktörle önlem alınması talimatının felaketin büyümesini önlediğini vurguladı. Ayrıca İhsaniye Belediye Başkanı Emine Gökçe’nin de bölgedeki koordinasyonun merkezinde yer aldığını belirtti.

BELEDİYELER FELAKETE KARŞI EL ELE VERDİ

Döğer Belediye Başkanı Mehmet Akif Ersoy, bölgedeki biçerdöverleri acil olarak harekete geçirerek üreticilerin zarar görmesini engellediklerini belirtti.

İhsaniye Belediye Başkanı Emine Gökçe ise belediyenin tüm imkânlarıyla yangının ilk anından itibaren sahada olduklarını, sosyal tesislerde sıcak yemek üretimi yaptıklarını, bölgeye AFAD ve Kızılay ekiplerinin sevkini sağladıklarını ifade etti.

SAHADA FEDAKÂRCA GÖREV

Gazlıgöl Belediye Başkanı Mustafa Güngör, yangının bölgeye sıçrama ihtimaliyle birlikte itfaiye ve destek ekiplerini bölgeye yönlendirdiklerini, ayrıca yüzlerce pide ve içme suyu ulaştırdıklarını açıkladı.

Çayırbağ Belediye Başkanı Ender Kiraz ise yangın ihbarı gelir gelmez bölgeye ağlayarak gittiğini söyleyerek, “İki başkan zor durumdaydı, dayanamadım, personelimi yanıma alıp müdahale alanına koştum” dedi.

Kiralama bitti, araçlar kuruma katıldı
Kiralama bitti, araçlar kuruma katıldı
İçeriği Görüntüle

Kayıhan Belediye Başkanı Mustafa Demiray da 1 itfaiye aracı ve 3 personelle yangına 4 gün boyunca aktif şekilde müdahale ettiklerini, ayrıca gece saat 03.00’e kadar yiyecek ve içecek dağıtımı yaptıklarını belirtti.

İLÇE TEŞKİLATLARI KOORDİNASYONDA ÖNCÜ ROL ÜSTLENDİ

AK Parti İhsaniye İlçe Başkanı Mustafa Özer, teşkilat olarak yangın haberini alır almaz tüm ilçe belediyeleriyle koordinasyon kurarak bölgeye intikal ettiklerini ifade etti. Özer, “Çiftçilerimizin görüşlerini ekiplere aktardık, devlet kurumlarıyla birlikte organize olduk” dedi.

Yangının kontrol altına alınmasının ardından soğutma ve destek çalışmaları devam etti. Tüm teşkilat mensupları, yangında şehit olan kahramanlara rahmet dilerken, halkın gösterdiği dayanışmaya teşekkür etti. Başkan Şahin, “Bu millet büyük millettir. AK Parti olarak bu milletin sesi, gücü ve yanındaki iradeyiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN