Milletvekili Veysel Eroğlu Antalya’ya olan gönül bağının çok kuvvetli olduğunu belirterek bu şehre kazandırılan  su ve ormancılık yatırımlarının toplam maliyetinin 6,8 milyar TL olduğunu söyledi.  Antalya’nın kıymetli toprakları sayesinde ülkenin en önemli ziraat şehirlerinden biri olduğunu dile getiren Eroğlu özellikle yaş sebze ve meyve üretiminde ülkemizin zirai katma değerine büyük katkı sağlayan Antalya’nın kıymetinin bilinmesini istedi

Veysel Eroğlu Antalya’ya yaptığı yatırımlar ile ilgili yaptığı açıklamada bazı önemli noktalara değindi. Eroğlu; “Antalya, Karadeniz bölgesinden sonra taşkın riskinin en fazla olduğu illerden biridir. Bu sebeple vatandaşlarımızı, yerleşim yerlerini ve zirai arazileri taşkınlardan koruma için 95 adet taşkın koruma tesisi inşa ettik. Böylece 148 yerleşim yeri ve 180 bin dekar araziyi taşkınlardan koruduk. Özellikle Aksu Ovasında meydana gelen, sera ve tarım arazilerine zarar veren Aksu Çayı taşkınlarını önlemek için muazzam bir proje geliştirdik. 52 km’si ana kol olmak üzere yan kollarıyla birlikte 70 km’lik ıslah gerçekleştirerek Aksu Çayından gelen taşkını Akdeniz’e ulaştırdık. Böylece 105 bin dekar tarım arazisi taşkınlardan korunmuştur. Ayrıca proje çerçevesinde 11 adet köprü inşa ettik” diyerek yapılan çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

ANTALYA’NIN İÇMESUYU MESELESİ ÇÖZÜLÜYOR

Antalya, takriben 2 milyon 550 bin nüfusu ile ülkenin en büyük beşinci ili olması, her geçen gün daha da büyümesi ve özellikle turizm mevsiminde ilin nüfusunun çok artması sebebiyle şehrin yeni içme suyu kaynaklarına ihtiyacı arttı. Veysel Eroğlu Antalya’nın içme suyu problemini de hallettiklerini söyleyerek bazı değerlendirmelerde bulundu. Eroğlu: “ Bizzat takip ettiğim ve temel atma merasimine katıldığım proje ile Karacaören 2 Barajından alınacak su 43 km uzunluğunda, içerisinden otomobil geçebilen dev isale hattıyla arıtma tesisine iletilecektir. Böylece 2,6 milyon kişiye yıllık 166,4 milyon metreküp içme suyu temin edilecektir. Ayrıca iki kademeli olan ve 1. Kademesinde günlük 350 bin m3 suyu arıtacak arıtma tesisi de iş kapsamında tamamlanacaktır. Takriben 960 milyon TL maliyetindeki bu tesisler tamamlandığında Antalya’nın 2050 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacı teminat altına alınacaktır” ifadelerine yer vererek, gelecek günlerin içme suyu açısından daha berrak olduğunu söyledi.

ANTALYA’YA 262 MİLYON FİDAN DİKİLDİ

Antalya’nın ormanlık alanı 11 milyon 460 bin 620 dekar olup, yüzölçümünün yüzde 56’sı ormandır. Antalya ormanlarının yüzde 58’i normal, yüzde 42’si bozuk ormanlardan oluşmaktadır. Bunun en büyük etkilerinden birisi de Antalya’da son 18 yılda 262 milyon fidanın toprakla buluşturulmasıdır. Okul bahçeleri ve üniversite kampüsleri, ibadethane ve mezarlıklar, sağlık ocağı ve hastane bahçeleri gibi sosyal ağaçlandırma projeleri kapsamında 187 bin fidan diktiklerini dile getiren Eroğlu bu tarz projelerin ülke genelinde devam edeceğinin sinyallerini verdi.

>>>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim