Türkiye'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 85. ölüm yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar'da da anıldı. Kentte saat 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu ve kent genelindeki sirenlerle birlikte, Afyonkarahisar Belediyesi'ne bağlı halk otobüslerinin şoförleri yolcularıyla birlikte saygı duruşuna geçti.

Bu anıtlık gün nedeniyle, Afyonkarahisar'daki Zafer Meydanı otobüs şoförleri ve vatandaşlarla dolup taştı. Afyonkarahisar Belediyesi halk otobüsü şoförlerinin günün anısına araçlarına Türk bayrakları astığı gözlendi. Saat 09.05'te otobüs şoförleri araçlarından inerek önünde saygı duruşunda bulundu. Klaksonlarına basan şoförlere vatandaşlar da katıldı, bazıları araçlarından inerek, bazıları ise araçlarının içinde kalarak saygı duruşunda bulundu.

İşte Türkiye Belediyeler Birliği'ni temsil edecek Afyon’daki delegeler! İşte Türkiye Belediyeler Birliği'ni temsil edecek Afyon’daki delegeler!

Bu anlamlı günde bir açıklama yapan otobüs şoförlerinden Fatih Taş, her 10 Kasım'da ebediyete intikal eden Mustafa Kemal Atatürk'ü anmaktan ve yad etmekten onur duyduklarını belirtti. Taş, "Atatürk sadece Türk milletine değil, bütün dünyaya örnek olmuştur" diye ifade etti. İHA

Editör: Fadime Özkaran