Bakanlikta Calismak Isteyen Firsati Kacirmasin 158 Yeni Personel Alimi Yapilacak 640X331

23 Mart 2024’te AYBUZEM tarafından düzenlenen ‘Tarım ve Orman Uzman Yardımcılığı Yazılı Sınavı’nın sonuçları, adaylar arasında büyük bir beklenti yaratmış durumda. Açıklanan sonuçlarla birlikte, hangi pozisyonlarda personel alımı yapılacağı da gündemdeki yerini koruyor. Adaylar, Tarım ve Orman Uzman Yardımcılığı sınav sonuçlarını ve alım yapılacak kadroları ilgili resmi duyurular aracılığıyla öğrenebilirler.

Bakanlikta Calismak Isteyen Firsati Kacirmasin 158 Yeni Personel Alimi Yapilacak

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilan ettiği uzman yardımcılığı pozisyonları için yapılan yazılı sınavın sonuçları, katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle bekleniyordu. 23 Mart 2024 tarihinde Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi bünyesindeki AYBUZEM tarafından düzenlenen bu önemli sınavda ter döken adaylar, 158 açık pozisyon için mücadele etti. Sınav sorularının ve sonuçlarının ne zaman duyurulacağı konusunda heyecanlı bir bekleyiş sürerken, adaylar nihayet sonuçlara “Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” platformu veya “Kariyer Kapısı”nın web sitesi aracılığıyla erişebilecekler.

İslam Memiş yatırım yapmayan pişman olur dedi! Tüm yatırımcılar yön değiştirdi İslam Memiş yatırım yapmayan pişman olur dedi! Tüm yatırımcılar yön değiştirdi

Tarım ve Orman Bakanlığı Hangi Alanda Personel Alacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın duyurduğu personel alımı, çeşitli uzmanlık alanlarını kapsayacak şekilde planlandı. Toplamda 158 kişilik kadro için, 9 Bahçe Bitkileri, 2 Tarımsal Yapılar ve Sulama, 9 Su Ürünleri ve Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, 20 Gıda Mühendisliği, 20 Veterinerlik, 9 Tarla Bitkileri, 8 Bitki Koruma, 3 Zootekni ve Süt Teknolojisi, 2 Tarım Makineleri ve Teknolojileri, 9 Tütün Eksperliği ve Teknolojisi, 5 Orman Mühendisliği, 4 Toprak Bilimi ve Tarım Ekonomisi, 12 Endüstri Mühendisliği, 5 Harita Mühendisliği, 3 Makine Mühendisliği, 1 Bilgisayar ve 1 Elektrik-Elektronik Mühendisliği, 8 Kamu Yönetimi ve İktisat, 2 Hukuk, 3 Uluslararası İlişkiler, 12 İstatistik ve 7 Matematik pozisyonu bulunmaktadır. Bu geniş yelpazede, her bir aday kendi alanında uzmanlık fırsatı bulabilecek.

Kaynak: GAMZE KOÇAK