Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’a hakaretler eden açıklamalar yapan Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Hasan Karadeniz'in kardeşi ve eşi, Başkan Köksal’ı ziyaret etti. Gerçekleşen ziyaret, Karadeniz'in Başkan Köksal’a yönelik açıklamaları ve protesto eylemleri nedeniyle kamuoyunda dikkat çekti.
“BURCU BAŞKAN FARKI BU”
Ziyaretin ardından Başkan Köksal’ın tutumuna ilişkin görüşlerini paylaşan vatandaşlar, “Belediye Başkanımız Burcu Köksal başkan ama önce insan. Senin kardeşin hakaret etti, protesto eylemi yaptı diye ailesini dışlamıyor. İşte Burcu Başkan farkı bu. Burcu Başkan vefalı bir insan. Hiç kimseye karşı farklı tutumu yok. Belediye başkanlığının haricinde de yufka yürekli. Başkanımız vekil olduğu zamanlarda da değişmedi, başkan olduğunda da değişmedi. Hep vatandaşın içindeydi. Yapmacık değil, her zaman samimi, bizden bir insan. Bizim kızımız, bizim kardeşimiz.” dediler.
“KOLTUK DEĞİL İNSAN ODAKLI”
Ayrıca vatandaşlar, CHP İl Başkanı Hasan Karadeniz’in Başkan Köksal’a yönelik hakaret içeren açıklamaları ve protesto eylemlerine rağmen, Başkan Köksal’ın Karadeniz’in kardeşi ve eşini samimi bir şekilde ağırladığını belirterek, bu tutumun herkese eşit mesafede duran bir yönetim anlayışının göstergesi olduğunu ifade ederek, “Kendisine o kadar ağır hakaretlerde bulunan kişinin kardeşini bile belediyede ağırlıyor ve hiçbir şekilde tavır göstermiyor. Yüzündeki ifadelerden de samimiyeti belli oluyor. Bu nedenle yüzde 52 oy alarak Afyonkarahisar’da seçildi. Bizim başkanımız böyle. Nerede olursa olsun Burcu Başkanı hiçbir koltuk değiştiremedi, değiştiremez. O her şeyden önce insan, koltuk meraklısı değil ” ifadelerini kullandılar.
“İÇİ NEYSE DIŞI DA ODUR”
Ayrıca vatandaşlar, “Hangi kişi böyle bir şey yapabilir? Hem kendisine hakaret edilecek hem de ailesi misafir edilecek. Burcu Başkan nasıl kazandı seçimi, yüzde 52 oyu nasıl aldı diyenler vardı; şaşırmışlardı. İşte Burcu Başkan'ın farkı bu. Yüzde 52 oyu böyle aldı. Herkesle samimi oldu. Bizim vatandaşımızın kantarı belindedir, gördüğünü anlar, gözlerdeki samimiyeti hisseder. Burcu Başkan bazıları gibi yüze gülüp arkadan iş çevirmez. İçi neyse dışı da odur. Dışında birine bir söz söylediyse, içi de odur. O insanları hesapsız sevdiği için siyaset yapmadığı için halkın gönlünde yer aldı” dediler.



