Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Bosna-Hersek’te çeşitli belediye başkanları ve yerel yöneticilerle bir araya gelerek kardeş şehir ilişkileri ve karşılıklı iş birliği imkanlarını ele aldı. Gerçekleştirilen ziyaretlerde iki ülke arasındaki tarihi bağlara vurgu yapılırken, şehirler arası dostluğun güçlendirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.
YENİ SARAYBOSNA’DA KARDEŞ BELEDİYE GÖRÜŞMESİ
Başkan Köksal, ziyaretleri kapsamında Yeni Saraybosna Belediye Başkanı Benjamina Karić ile bir araya geldi. Görüşmede, iki şehir arasında kardeş belediye ilişkisi kurulmasına yönelik değerlendirmeler yapılırken, karşılıklı iş birliğini geliştirecek projeler üzerine verimli görüşmeler gerçekleştirildi.
MAGLAJ’DA TARİHİ VE TURİSTİK NOKTALAR İNCELENDİ
Bosna-Hersek programı kapsamında Maglaj Belediye Başkanı Maid Suljaković de ziyaret edildi. Ziyaretin ardından iftar programının gerçekleştirileceği Maglaj şehrinin tarihi ve turistik noktalarını inceleyen Başkan Köksal, şehir hakkında yetkililerden bilgi aldı. Program sırasında Osmanlı döneminden kalan Evlad-ı Fatihan eserleri de yerinde ziyaret edildi.
BOSNA SAVAŞI ŞEHİTLERİ ANILDI
Başkan Köksal, Zeničko-Doboj Kantonu Ekonomi Bakanı Samir Šibonjić ve Zavidovići Belediye Başkanı Erna Merdić Smailhodžić ile birlikte Zavidovići’de Bosna Savaşı’nda hayatını kaybedenler için yaptırılan anıtı ziyaret etti. Programda, Bosna Savaşı’nda şehit olanlar anılarak saygı duruşunda bulunuldu.
Gerçekleştirilen ziyaretlerin, Türkiye ile Bosna-Hersek arasındaki tarihi ve kültürel bağların güçlenmesine katkı sağlayacağı ifade edildi.


