Afyonkarahisar Belediyesi, Türkiye'de bir ilke imza atarak çölyak hastalarına hizmet sunmak amacıyla bir eğitim kursu başlattı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in talimatıyla ve Halk Eğitim Merkezi ile iş birliği içinde yürütülen kurs programı, çölyak hastalarına glütensiz ürün yapma becerisi kazandıracak. Bu özel eğitim programı ile çölyak rahatsızlığı bulunan vatandaşlar glütensiz ürünleri kendileri yapabilecek.

ÜCRETSİZ OLARAK SAĞLANACAK

Çölyak hastaları için glütensiz ürün bulma zorluğunu göz önünde bulundurarak 12 ay boyunca sağlanacak olan kurs programı, hafta içi ve hafta sonu şeklinde çift program halinde sunuluyor. Bu sayede, hastalar glütensiz ürünleri artık kendileri yapabilecek ve sertifikalı kurs sayesinde sevdikleri yemeklerin nasıl yapıldığını öğrenme imkanına sahip olacaklar. Kursta kullanılacak gıda malzemeleri ve gereçler, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından kursiyerlere ücretsiz olarak sağlanacak.

GLÜTENSİZ PASTA KESİMİ YAPILDI

50'ye yakın bireyin yararlandığı Çölyak Kursu'na, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek tarafından yapılan ziyarette, çölyak rahatsızlığı bulunan ebeveynler ve çocuklarla birlikte glütensiz pasta kesimi yapıldı. Başkan Zeybek, burada çocuklar ve aileleriyle yakından ilgilendi ve çölyak hastalarının zor durumlarından kurtulması için her türlü gıdaya ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Başkan Zeybek'e teşekkür eden Usta Öğretici Aybüke Kocasoy, glütensiz tariflerin eğitimini verip sunumunu yaptıklarını ve çölyaklı kişiler ya da glütensiz beslenenler için bu kursun Afyon'da ilk ve tek olduğunu belirtti. Kursiyerlerin el becerilerini geliştirdiklerini ve dışarıya bağımlı kalmadan glütensiz ürün yapma imkanına sahip olduklarını ifade etti. Kursa katılan aileler ve çocuklar ise bu eğitim ve imkanlarından oldukça memnun.

5.1 Şiddetinde Deprem Meydana Geldi 5.1 Şiddetinde Deprem Meydana Geldi

HAYAT KAYNAĞI

Çölyak hastası bir kızı olan kursiyer Hatice Dindoruk, kursun onlar için bir "hayat kaynağı" olduğunu ve istedikleri şeyleri kurs sayesinde eve yapıp çocuklarına sunabildiklerini anlattı. Kendi yemeklerini dışarıdan beklemek yerine evlerinde hemen yapabilmek ve çocuklarının ne istediklerini bilmek onlara büyük bir kolaylık sağladı. Aynı zamanda belediyenin hastalara glütensiz gıda kolisi desteği sunuyor olduğunu belirten Dindoruk, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'e ve kursa teşekkürlerini iletti. >>TUĞBA ÖZKAN

Editör: Tuğba Özkan