Toplantının açılışında Belediye sosyal tesislerinde uygulanan fiyat tarifelerinde düzenleme yapılması, Belediyenin kullanımında bulunan Zafer Stadyumunun antrenmansahalarının kamp için gelen spor kulüplerine kullandırılması karşılığı alınacak ücret tarifelerinde ve Belediyeye ait kapalı spor salonlarının kullanım ücretlerinde düzenleme yapılması talebi hakkında teklif oybirliğiyle kabul edilerek ilgili Plan Bütçe Komisyonuna gönderildi.  Toplantıya 10 dakika ara verildi ve komisyon üyeleri sosyal tesislerde uygulanacak indirimleri meclise sundu. İndirimli tarifeler oybirliğiyle kabul edildi.

MÜDÜRLÜKLERDE DEĞİŞİKLİK

Spor kompleksinde yer alan 11 sahanın bakım tadilat ve personel giderinin belediye tarafından karşılandığını dile getiren Başkan Burcu Köksal, sahaları kullanacak olan amatör spor kulüplerinden ücret alınmayacağını dışarıdan gelecek takımlardan ücret talep edileceğini söyledi. Toplantıda Kamu kurum ve kuruluşlarından ve vatandaşlardan gelen hız kesici, durak yeri trafik levhası ve trafik ile ilgili talepler hakkında ki Trafik Komisyonu raporu oylanarak kabul edildi. Toplantıda ayrıca Belediye teşkilat yapısında Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne bağlı Basın Yayın Birimi Özel Kalem Müdürlüğüne, Halkla İlişkiler Birimi ise Muhtarlık ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlandı.

ŞEHİT ÇOCUKLAR GÜNÜ KUTLANACAK

Afyonkarahisar’ın her platformda en iyi şekilde tanıtmak için var güçleri ile çalıştıklarını dile getiren Belediye Başkanı Burcu Köksal, Kent Tarihi ve Tanıtım Müdürlüğü kurulması için çalışma yaptıklarını ve bu müdürlüğü kurmak için Belediye Meclisinden yetki aldı. Meclis toplantısında konuşan Başkan Köksal açık otoparkların vatandaşlar tarafından ücretsiz kullanması için çalışma yaptıklarını belirterek bununla ilgili maddeyi de meclis üyelerinin oylamasına sundu. Başkan Köksal, “Sokaklar caddeler tüm hemşerilerimin ücretsiz kullanımında olacak” dedi.  Başkan Köksal, “Şehit Çocuklar Günü her yıl 5 Haziran’da kutlayacağız. İnşallah bu kutlama Türkiye geneline yayılır” dedi.

BİRLİKTİR; “KESİNLİKLE YANLIŞ ANLAŞILDIM”

AK Parti Belediye Meclis Üyesi olan Mahmut Emin Birliktir Nisan ayı toplantısında mültecilerle alınan kararı eleştirerek toplantıyı terk etmişti. Birliktir toplantıyı neden terk ettiğini açıkladı. Toplantının olduğu saatte önemli bir görüşmesinin olduğunu belirten Birliktir, “Misafirlerim gerçekten çok önemliydi. Benim amacım kesinlikle protesto etmek değildi. Toplantıya 15 dakika sonra katılacaktım. Ben Başkana ve meclise saygısızlık yapmadım, ben siyaseti çok iyi bilirim. Meclisi germenin bir anlamı yok, benim niyetimde böyle değil. Suriyelilerin kendi onurlarıyla gitmelerini bende istiyorum. Biz fikirlerimizi Afyonkarahisar için söyleyeceğiz. Başkanım Afyon için yapacağınız tüm olumlu işler için oybirliğiyle kabul edeceğiz. Afyon için yapılacak her işte biz sizin arkanızdayız” dedi.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde eski zabıta amiri ve çiftçi Mehmet Akşit (56), yanında çalışan Suriyeli çoban M.M.'nin bıçaklı saldırısında geçen ay hayatını kaybetmişti. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Gökhan Günal ise Suriyeli çobanın ifadesini meclis üyelerine aktararak mülteciler konusunda Belediye Başkanı Burcu Köksal’a tam destek verilmesinin gerekli olduğunu dile getirdi. Toplantıda CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ramazan Akgöz’de söz alarak birlik beraberlik mesajı verdi.

ZAMLI MAAŞLAR TEMMUZ’DA

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Bülent Eser ise Belediye Başkanı Burcu Köksal’ı AFJET Başkanvekili olması nedeniyle tebrik etti. Eser, “Bizim amacımız Afyon için çalışmak, bunun için uğraşıyoruz. Siz daha önce ‘Belediyede eş, dost, akraba ataması olmayacak’ demiştiniz. Genel Başkanınız Özgür Özel Afyon’a geldiğinde hatanızı size söylediğini ve hatadan dönüldüğünü söyledi. Suriyelilerin geri gönderilmesi gerekir. Hükümetimizde bununla ilgili çalışma içerisinde. Uydukent’te ki kanalizasyon sıkıntısı devam ediyor. Bununla ilgili bir çalışma yapılacak mı?” dedi. Eser ayrıca Başkan Köksal’a Belediyenin borçları ve personele yapılacak zam ile ilgili soru yöneltti. Başkan Köksal toplantıda meclisi borçlarla ilgili bilgilendirirken, “Bülent Beye Hukuk Birimimiz size ayrıntılı borç dökümünü size ayrıntılı bir şekilde ulaştırsın” dedi. Başkan Köksal, “Borçları ödemekten anca fırsat bulduk. Temmuz ayından itibaren YÜNTAŞ çalışanlarımıza 30 bin 400 vereceğiz. Daimi işçilerimizle ilgili de düzenleme yapılacak. Herkes hak ettiğini alacak” dedi.

Vali Yiğitbaşı’na El Emeği Göz Nuru Hediye Vali Yiğitbaşı’na El Emeği Göz Nuru Hediye

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ