Bir proje daha hayata geçiyor

Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt’un büyük projelerinden birisi olan İlçe’de Modern Bir Mezhaba yapılması hayata geçiriliyor.

Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt’un yerel seçimlerde ilçe halkına verdiği modern ve teknolojik mezbaha tesisinin toplam maliyetinin yaklaşık 5.500.000 Lira olması planlanıyor. Konuyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, tesisin yaklaşık 10.000 m2 alanda kurulacak olan mezbaha tesisi, 4.500 m2 kapalı alana sahip olacağını söyledi. Başkan Bozkurt, Tesiste hayvan indirme, tartım bölümü, Padoklar , karantina bölümü, kesimhane, soğuk odalar, şok odası, arıtma tesisi ve sosyal alanlar yer alacağını ve bölgeye hitap edecek bir tesis inşa edileceğini ifade etti. Başkan Bozkurt, Tarım ve Kırsal Destekleme Kurumu’na daha önceden hibe başvurusunda bulunulduğunu söyleyerek, TKDK’dan yaklaşık 2.5 milyon liralık hibe desteğinin çıktığını ve gerekli protokollerin imzalandığını belirtti.

Bölgede ilk kez uygulanacak

Başkan Bozkurt, “İlçe halkımıza seçim döneminde vermiş olduğumuz sözlerimizi unutmadık. Projelerimizi teker teker hayata geçiriyoruz. İnşallah yeni mezbaha tesisimizi 2015 yılı sonuna kadar tamamlamayı hedefleyerek halkımızın ve sektörün hizmetine sunmayı planlıyoruz” dedi. Bu amaç ile Şuhut’u merkez yapmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Bozkurt, Şuhut için mega sayılabilecek bir projeyi de hayata geçirmekten, Şuhut halkının ve sektörün hizmetine sunmaktan ayrıca mutluluk duyduğunu ifade etti. Yapılacak olan tesis ayrıca Bölgede ilk kez uygulanacak olan Kamu ve Özel Müteşebbis ortaklığında yapılacak. Mezbahanın %25′i Şuhut Belediyesinin %75′si ise Özel Müteşebbisin olacak.

Editör: TE Bilisim