Kadim olarak nitelendirilen sayılı ilçelerden olan Bolvadin ilçesinde Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan’a bir tepki de muhtarlardan geldi. Bugün sabah saatlerinde Bolvadin Muhtarlar Derneği Başkanlığı ile birlikte bir araya gelen Bolvadinli muhtarlar mahalle birleştirmeleri noktasında şehrin kimliğinin kaybettirilmek istendiği bu yüzden kişisellikten uzak olarak Bolvadin için bunu durdurmanın en doğru karar olacağını belirttiler. Afyonkarahisar Valiliğine gelen Bolvadinli muhtarların Vali Kübra Güran Yiğitbaşı ile görüşmek istedikleri öğrenildi. Programı olduğu ifade edilen Vali Kübra Güran Yiğitbaşı yerine Vali Yardımcılarıyla bir toplantı gerçekleştiren heyet, ardından günün anısına fotoğraf çektirdi.

Sadece Odak Gazetesi muhabirlerinin şahit olduğu ziyarette bulunan muhtarlar seslerini duyurma fırsatı yakaladıkları için de gazetemize teşekkür ettiler.

ELİNİZDEN GELENİ ARDINIZA KOYMAYIN

Bolvadin’de seçim öncesi özellikle muhalif olan muhtarların mahalle sınırlarında oynama yapma girişiminde bulunduğu ifade edilen Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan’ın bu konuyu gündeme getirmesi üzerine Bolvadinli muhtarlardan dört kişilik bir heyetin konuşmak için kendisine gittiğinde muhtarlara meydan okuduğu da öğrenildi. Dört kişilik heyete “Elinizden geleni ardınıza koymayın” dediği ifade edilen Başkan Kayacan’ın muhtarlara adeta savaş açtığı belirtildi.

Görüşmenin ardından Bolvadinli muhtarların anayasal çerçevede konuyu idari mahkemeye taşıyarak kadim kentin yok edilmeye çalışılan kadim mahalleleri için mücadelelerini sonuna kadar sürdürecekleri öğrenildi.

Konuyla alakalı girişimlerin ardından muhtarlar kamunun haber alma özgürlüğü ve ifade özgürlükleri kapsamında gerekli basın açıklamalarında da bulunacaklarını dile getirdiler. >>ÖZEL HABER: Ali KÜÇÜKKARTAL

İş Bankası tüm müşterilerine bildirdi! Böylesi ilk kez oluyor! İş Bankası tüm müşterilerine bildirdi! Böylesi ilk kez oluyor!

Editör: Fadime Özkaran