Ramazan Bayramı sonrası tatilin bitmesiyle kamuda ve özel sektörde milyonlarca çalışan yeniden iş başı yapacak. Tatil sonrası adaptasyon ve depresyondan kurtulmak için altın öneri bu haberimizde.

Kaza: 1 ağır yaralı! Kaza: 1 ağır yaralı!

Tatil çalışan herkesin şüphesiz ihtiyacı olarak tanımlanıyor. Gelişen standartlar ve günün getirdiği tansiyonlu ve tempolu hayat kartları tatili lüks değil ertelenemez bir ihtiyaç haline getiriyor. 

Tatil yapmakta ki en büyük amaç ise tabi ki günlük yaşamın temposundan, stresinden bir nebze olsun uzaklaşmak. Her güzel şeyin sonu olduğu gibi tatil bittiğinde karşı karşıya kalacağımız bir depresyon türü olduğunu biliyor muydunuz?

Tatilcilerin en çok yakındığı konulardan bir tanesi tatil dönüşü kendimizi yorgun ve birşeyler yapmaya karşın isteksiz hissetmemiz. Uzmanlar bu durumu tatil sonrası depresyon olarak tanımlıyor. Elbette bu sorunun da bir çözümü var. Uzmanlara göre tatil süresinde yapılacak küçük bir revizyonun bu durumun önüne geçebileceği ifade edilirken daimi rutine olan adaptasyonu da artırdığı belirtiliyor. 

Tatil sonu depresyonun önlenmesinde tatilden bir kaç gün erken dönüş yapılması tavsiye ediliyor. Tatil sonrası mesaiye başlamadan daimi yaşam alanında zaman geçirilmesinin tatil sonrası depresyona karşı önleyici olduğu uzmanlar tarafından dile getirildi.>>Ali KÜÇÜKKARTAL

Kaynak: ALİ KÜÇÜKKARTAL