İlk olarak şehitlik başında Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu. Daha sonra şehitlikte bulunan şehitler ve bu vatan için canını feda etmiş tüm şehitler için dualar edildi. Şehitlikteki duanın ardından Şair/Yazar Ahmet Urfalı tarafından Çatallı Köyü Şehitliği hakkında bilgilendirme yapıldı.

Eski Başkan Çöl açıklama yaptı! Eski Başkan Çöl açıklama yaptı!

Urfalı Çatallı Şehitliği hakkında; “Milli Mücadele döneminde Yunan uçakları, keşif uçuşları sırasında Çatallı köyünde gözetleme yapan 65. Piyade Alayı’ndan, 6 askerimizi tespit eder. Düşmanın açtığı yoğun ateş sonucunda askerlerimiz şehit düşer. Şehit düşen askerlerimiz Çatallı köyü halkı tarafından defnedilir ve yine ilerleyen süreçte köy halkı tarafından askerlerimizin defnedildiği yerin etrafı çevrilerek şehitlik abidesi yapılır ve şehitlik haline gelir” bilgileri aktarıldı.

Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici ise yaptığı konuşmasında; “Milli Mücadele döneminde Yunan uçakları tarafından açılan ateş sonucu şehit düşen 6 askerimizin mezarının bulunduğu abidenin “Şehitlik” olarak tescillenmesi bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu abideyi şehitlik haline gelmesinde büyük emeği geçen siz değerli Çatallı halkına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Çatallı Köyü Şehitliği ziyaretine Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici’nin yanı sıra Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, kurum amirleri ve çok sayıda köylü vatandaşımız katılırken ziyaret ve bilgilendirme sonrası katılımcılara Çatallı Köyü kadınları tarafından hazırlanan ikramlar sunuldu.  F/Ö

Editör: Fadime Özkaran