Erhan, mevcut iktidarı, ülkeye emek veren tüm insanların hakkını vermeye davet ederek şunları söyledi: "Türkiye’de yaşayan insanlar artık yaşayamıyor. Tüm kesimler ekonomik sıkıntılar içinde boğulmuş durumda. Bu zamlar mutlaka yapılmalı. Geçim olmazsa seçim olur dedik; şimdi de şunu diyoruz: Zam yaparsan geçim olur, zam yapmazsan seçim olur."

TÜM TÜRKİYE'Yİ AYAĞA KALKMAYA DAVET

Faruk Duha Erhan, ekonomik sıkıntıların her kesimi etkilediğini belirterek Türkiye'yi ayağa kalkmaya davet etti. Şöyle devam etti: "Her şeye zam gelirken, sen de zam istiyorsan ayağa kalk diyoruz. Emirdağ’lı, Bolvadin’li çiftçinin ürettiği arpaya, buğdaya, Sultandağı, Çay çiftçisinin ürettiği vişneye, kiraza, Sandıklı, Dinar’lı çiftçinin ürettiği patatese, Sinanpaşa’lı çiftçinin ürettiği bezelyeye de zam gelecek diyorsan ayağa kalk diyoruz."

ÇİFTÇİLERİN DURUMU

Erhan, Sandıklı’nın Saltık köyünde yaptığı ziyareti anlatarak çiftçilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti: "Bugün Sandıklı’nın Saltık köyündeydim, patates fiyatı 5 lira. Geçen sene 13 lira olan patates bu sene 5 lira. Zarar ettim diyor orada konuştuğumuz çiftçi İsmail. Bu ülkede çiftçi olmak çok zor. Evet Nuri abi, bu ülkede çiftçi olmak çok zor, bu ülkede emekli olmak da çok zor, bu ülkede işçi olmak da çok zor. Bu zamlar yapılmazsa bu ülkede yaşamak da çok zor."

Pompalı tüfeği temizlerken bakın ne oldu? Pompalı tüfeği temizlerken bakın ne oldu?

IŞIKLARI AÇIP KAPAMA EYLEMİ

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı, zam taleplerini dile getirmek için bir eylem başlattıklarını duyurdu: "Cumhuriyet’in kurulduğu topraklardan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük taarruzu başlattığı Afyonkarahisar’dan, Cumhuriyet Halk Partisi olarak çağrı yapıyoruz: Eğer zam istiyorsan, asgari ücret artsın, emekli maaşı asgari ücret olsun diyorsan bu akşam başlıyoruz. Işıkları açıp kapıyoruz, zam isteyen bizimle olsun diyoruz. Ayağa kalkın, ışıkları yakın, kendinizi gösterin, hep birlikte sesimizi duyuracağız. Durmadık, yeni başlıyoruz. Zammı söke söke alacağız. Ya zam gelecek, geçim olacak ya da hiç yolu yok, seçim olacak."  

Kaynak: FADİME ÖZKARAN