ÇINAR YAPRAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

  • Çınar yaprağı, kemiklerin gelişimini sağlar. Kemik yapısının güçlü kalmasına yardımcı olur. Kullanıldığı zaman fayda görülebilecek çınar yaprağı, kireçlenme problemlerinin de giderilmesine yarar sağlayabilir.
  • Çınar yaprağı, romatizma rahatsızlıklarının giderilmesine yardımcı olur.
  • İltihap oluşan bölgelerin iyileşmesine zemin hazırlar. Vücutta meydana gelen şişkinliklerin giderilmesinde önemli görev görür.
  • Kaynatılıp gargara biçiminde kullanıldığı zaman ağızda yer alan mikropların yayılmasını engeller. Boğaz kısmının iyi hale gelmesine yardım eder. Diş sağlığını korur.
  • Yanık ve yaraların hızlı şekilde kapanmasını sağlayabilir.
  • Saç dökülmeleri sağlayanlar için doğal tedavi yöntemidir. Saçların daha güçlü hale gelmesine yardım eder. Saçlarda kepeklenme sorununu giderir.

Çınar yaprağının bazı yan etkileri vardır. Özellikle epilepsi krizlerini artırdığı söyleniyor. Bu nedenle çınar ağacı yapraklarının kullanımından önce, uzmanlara danışılmalıdır.

ÇINAR YAPRAĞI NE İÇİN KULLANILIR?

Çınar yaprağı kaynatıldığında birçok soruna fayda sağlamaktadır. Çınar ağacı birçok hastalığın sona erdirilmesinde önemli görev üstlenmektedir.

Mideye İyi Geliyor: Çınar yaprağı, mide bölgesinde yaşanan sorunların giderilmesine yardımcı oluyor. Özellikle mide bulantısı yaşayan kişilerde çınar yaprağının faydaları olduğunu belirtmek mümkündür.

Kepeklenme Sorunların Faydalı: Çınar yaprağının en önemli faydalarından birisi, kepeklenme sorununu gidermesidir. Çınar ağacı yaprağı, saç bölgesindeki kepeklenme sorununu minimum seviyeye indiriyor.

Etkili Bir Ağrı Kesici: Çınar yaprağı, doğal ve etkili bir ağrı kesicidir. Ağrı yaşanan bölgelerde çay haline getirilerek tampon şeklinde uygulanabilir. Çay şeklinde içildiğinde, boğaz ve ağız ağrılarını, baş ağrılarını minimum seviyeye indirebiliyor.

Doğal Antibiyotiktir: Çınar yaprağının diğer özelliği, etkili ve doğal bir antibiyotik olmasıdır. Dış enfeksiyonlarda sıklıkla tercih edilebiliyor.

ÇINAR YAPRAĞI NASIL KULLANILIR?

Çınar yaprağı kullanımı çok basittir. Aktarlarda çınar yaprağı bulunmaktadır. Çınar yaprağı kaynamış suya konuluyor ve yaklaşık on dakika boyunca demlenmeye bırakılır. demlendikten hemen sonra, ister çay şeklinde içilebilir, isterse istenilen bölgeye pamuk yardımıyla tampon halinde uygulanabilir.

Karnabahar depresyona iyi mi geliyor? Karnabahar depresyona iyi mi geliyor?

Fakat kullanımında uzmanlara göre aşırıya kaçılmaması gerekmektedir. Aşırı tüketiminde, bağırsak problemlerine yol açabilir. En sağlıklı şekilde kullanım için ise mutlaka uzman tavsiyesi alınmalıdır. HABER: UĞUR BALABAN

 

 

 

 

 

#odakgazetesi #afyonhaber #çınaryaprağı #fayda #gündem #zarar #dikkat #çay #güncel #afyonkarahisar

Editör: TE Bilisim