Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İmralı Heyeti, siyasi partilerle yürüttüğü görüşmeler çerçevesinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir araya geldi. TBMM’de gerçekleşen görüşme, saat 14.05’te başladı.
HEYETTE ÜÇ İSİM YER ALDI
DEM Parti heyetinde Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Faik Özgür Erol yer aldı. Heyet, MHP Grubu’na gelişlerinde Devlet Bahçeli ve MHP’li kurmaylar tarafından kapıda karşılandı. Görüşmenin yaklaşık bir saat sürmesinin beklendiği, toplantının ardından tarafların açıklama yapabileceği belirtildi.
Görüşmenin, MHP tarafından TBMM’ye sunulan “terörün tamamen tasfiyesi” başlıklı rapor ile çözüm süreci kapsamında yürütülen siyasi temaslar açısından önem taşıdığı değerlendiriliyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız tarafından kamuoyuna duyurulan raporda, örgütün silah bırakması, hukuki süreçler ve izlenecek yol haritasına ilişkin değerlendirmelere yer verildiği biliniyor.


