Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Semra Güzbey, Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenen karma sergi açılışında önemli bir konuşma yaptı.

Müdür Güzbey, insanlığın tarih boyunca sanatla duygularını ifade ettiğini belirterek, “İnsanoğlu varoluşundan bugüne, kâh mağaralarda duvarlara çizerek kâh ağaçları yontarak; kâh toprağa şekil vererek sevinçlerini, üzüntülerini, hayallerini, duygularını sanatla dile getirmiştir. Halk Eğitimi Merkezi olarak kültürel eserlerimizi korumak, yaşatmak, yaygınlaştırmak asli görevimizdir.”

I M G20240605111049

EĞİTİM FELSEFESİ

BAŞKAN KÖKSAL TALİMATI VERDİ! BAŞKAN KÖKSAL TALİMATI VERDİ!

Güzbey, merkezlerinin eğitim felsefesini ve hedeflerini şöyle özetledi: “Her zaman her yerde herkes için eğitim felsefemizle her yaştan her vatandaşımıza her alanda eğitim-öğretim faaliyetleriyle ulaşmaya gayret ediyoruz."

EĞİTİM VE KURSLARIN ETKİSİ

2023-2024 eğitim-öğretim yılında yapılan çalışmalara değinen Müdür Güzbey, “Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında 19 öğretmen, 357 usta öğretici ve İlimiz Merkeze Bağlı tüm okullarla işbirliği halinde 143 öğretmenimiz görev almış ve bugün itibariyle 1.259 adet kurs açılmış olup, 25.029 kursiyer kurslarımıza devam etmiştir. Açık ortaokul ve açık liseden toplamda 2.342 öğrencimiz mezun olmuştur. Sizlerin huzurunda tüm arkadaşlarıma çalışmalarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

I M G20240605112058

BİLİMSEL VE SANATSAL KATKILAR

Kursların vatandaşlara sağladığı katkıları anlatan Güzbey, “Hem bilimsel hem sanatsal açıdan vatandaşlarımıza sunulan kurslarımız ile hayatı daha kaliteli yaşama, hobi edinme, boş zamanlarını değerlendirme ve karşılaştığı problemleri kolayca çözme becerileri ile özgüven kazanmalarına yardımcı olmaktayız. Aynı zamanda meslek edindirme kurslarımıza katılan kursiyerlerimiz iş yeri açabilir, ailelerine ve kendilerine gelir getirici meslek edinme imkânına kavuşmuş olmaktadırlar” ifadelerini kullandı.

I M G20240605104628

TEŞEKKÜRLER VE SELAMLAR

Son olarak destekleri için teşekkürlerini ileterek konuşmasını tamamlayan Güzbey, “Yıl boyunca bizden desteklerini esirgemeyen Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı'na, Halk Eğitimi Merkezi olarak açtığımız kurslarda her daim bizlerden yardımlarını esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Burcu Köksal'a, 2023/2024 Eğitim Öğretim yılı başından itibaren bizleri destekleyen İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Miraç Sünnetci’ye ve müdürlerimize; sergi açılışında bizleri yalnız bırakmayan siz değerli misafirlerimize şükranlarımı arz ediyor, saygıyla selamlıyorum” dedi.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenen karma sergi açılışına, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Artuk, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Emin Güzbey, Bekir Yeşilay,  Sezer Küçükkurt, Ömer Elçi, Faruk Kılınç, Mahmut Emin Birliktir, Mehmet Abdioğulları, İsa Kuş, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. 

Kaynak: FADİME ÖZKARAN