Afyonkarahisar Valiliği koordinesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İyilik Hareketi Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen "Dünyaya Değer Katıyoruz" projesi, ilkokul öğrencilerini ve esnafı bir araya getirdi.

Minik Öğrencilerden Anlamlı Ziyaretler

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ve İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci'nin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler Uzun Çarşı esnafını ziyaret etti. Ellerinde "Hayırlı İşler, Hayırlı Günler" yazılı dövizlerle esnafı gezen çocuklar, işletme sahipleri tarafından lokum gibi Afyonkarahisar’ın geleneksel yiyecekleriyle karşılandı.

Projenin Amacı ve Etkileri

Vali Yiğitbaşı, etkinlik sonrasında yaptığı açıklamada, çocukların nezaket kurallarını öğrenmelerine destek olmayı amaçladıklarını belirtti. Yiğitbaşı, projenin hem geleneksel değerleri hatırlatmayı hem de çocukların insanlarla daha rahat iletişim kurmalarını sağlamayı hedeflediğini ifade etti.

Vali Yiğitbaşı’na El Emeği Göz Nuru Hediye Vali Yiğitbaşı’na El Emeği Göz Nuru Hediye

"Uzun çarşı esnafından başladığımız bu proje, esnaflarımızı da memnun etti. Girdiğimiz dükkanlarda gördüğümüz mutluluk, doğru bir adım attığımızı gösteriyor," diyen Yiğitbaşı, esnafın olumlu tepkilerinin çocukları da mutlu ettiğini vurguladı.

Kaynak: FATMA SEDA CAN