2009 yılında yayımladıkları “Perili Sirk” albümüyle müzik dünyasında geniş bir dinleyici kitlesine ulaşan Model, 2016 yılında yollarını ayırmasının ardından yaklaşık 10 yıl sonra yeniden sahnelere döndü. Fatma Turgut, Can Temiz ve Okan Işık tarafından kurulan grup, yeniden bir araya geldikten sonra peş peşe konserler vererek hayranlarıyla buluştu.

İLK DURAK İZMİR, SONRA İSTANBUL OLDU
Yıllar sonra gerçekleşen ilk buluşmasını İzmir’de gerçekleştiren grup, daha sonra İstanbul konseriyle dinleyicilerinin karşısına çıktı. Grubun solisti Fatma Turgut, yeniden bir araya geliş süreçleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Turgut, bağlı oldukları plak şirketiyle yapılan 10 yıllık sözleşmenin sona ermesinin ardından grup üyeleriyle yeniden iletişim kurduğunu belirtti. Sürecin ardından arkadaşlarıyla tekrar görüşmeye başladıklarını ifade eden Turgut, “Bu üçlü çok güçlü” isimli bir WhatsApp grubu kurduklarını ve birlikte daha fazla vakit geçirmelerinin ardından yeniden aynı sahneyi paylaşmaya karar verdiklerini söyledi.

“PARA İLK 6 AYDA BİTTİ”
Sosyal medyada yapılan “Para bitince yeniden bir araya geldiler” yorumlarına da değinen Fatma Turgut, iddialara esprili ancak net bir yanıt verdi. Turgut, “Aslında para ilk 6 ayda bitti. O zaman dokuz buçuk sene ne yedik, ne içtik?” ifadelerini kullanarak grup üyelerinin bu süreçte farklı alanlarda çalışarak hayatlarını sürdürdüklerini söyledi. Yeniden bir araya gelmelerinin maddi sebeplerden kaynaklanmadığını vurgulayan Turgut, eğer durumun yalnızca para ile ilgili olması halinde bu kadar uzun süre beklemeyeceklerini belirtti. Model üyeleri, yıllar sonra yeniden aynı sahnede olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.




