Mardinli erkek hemşirenin intihar haberi sağlık camiası ile Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi camiasını sarstı. Çok sayıda Üniversite mensubu bugün idari izin alarak acılı ailenin yanına gitti.

AFYON'DAN EVLİ İDİ

Afyonlu bir ailenin kızı ile evli olan Mardinli A.K. çevresinde çok sevilen ve sayılan bir isimdi. Eşinin ailesi Afyon’da sucuk sektörü ile iştigal etmekteydi. 10 yıldan bu yana Afyon Sağlık Bilimleri Üniversite Hastanesinde görevli olan A.K. uzunca bir süreden beri de AFSÜ Çocuk Hematoloji Servisinin sorumluluğunu yürütmekteydi.

CESEDİNİ EŞİ BULDU

Afyonlu bir ailenin kızı ile evli olan A.K.’nin eşi de hemşire idi ve mutlu bir evlilikleri olduğu biliniyordu. Dün akşam saatlerinde mesai sonrasında evlerine giden hemşire evde eşinin cansız bedeni ile karşılaştı. Hemen ambulans çağıran hemşire, görevliler gelmeden önce eşine tıbbi müdahalede bulunarak hayata döndürmeye çalıştı. Tüm uğraşlara rağmen hayata döndürülemeyen A.K. Afyon Devlet Hastanesine kaldırıldı.

EKONOMİK SIKINTISI VARDI

AFSÜ Hastanesinde ODAK’ın ulaştığı A.K.’nin mesai arkadaşlarından bazıları gözyaşları içerisinde A.K.’yı anlattılar. Çevresinde sevilen ve sayılan bir kişi olduğunu ifade eden arkadaşları, ‘Bir süredir maddi sıkıntı içerisinde olduğu anlaşılıyordu. Yakın çevresindeki 30, belki de 40 kişiden borç istemişti. İmkanı olan bazı arkadaşlar ellerinden geldiğince destek oldular; ama sanıyoruz o destekler yeterli olmadı. Son günlerde sürekli dalgın ve düşünceliydi’ dediler.

İLAÇ HAZIRLAMIŞ

Hemşire A.K. dün saat 15.30 sularında sorumlu olduğu serviste gözlerden uzak bir şekilde bir ilaç hazırladı ve kendi elleriyle hazırladığı ilacı yanına alarak evine gitti. Burada hazırlamış olduğu ilacı içen A.K.’nin kısa bir süre içerisinde hayatını kaybettiği öğrenildi. A.K.’nin hazırladığı ilacın çok hızlı sürede kana karışan ve etkisini anında gösteren bir ilaç olduğu belirtiliyor.

ERKEK KARDEŞİ BİLEBİLİR

İntihar eden hemşire A.K.’nin cansız bedeni Afyon Devlet Hastanesinden alınarak muhtemelen Mardin’e götürülerek oradaki aile mezarlığında toprağa verilecek. İntihar ile ilgili ODAK’ın ulaştığı bazı ilgililer, ‘A.K.’nin intiharı öncesinde bir mektup bırakıp bırakmadığını henüz bilmiyoruz; ama erkek kardeşinin bazı bilgileri olabileceğini düşünüyoruz. Cep telefonu mesajları incelendiğinde ayrıntılar öğrenilebilecektir’ dediler.

MİKROBU AYRI KOKUSU AYRI DERT! MİKROBU AYRI KOKUSU AYRI DERT!

MEHMET EMİN GÜZBEY / ODAK ÖZEL HABER  

Editör: Fadime Özkaran