Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Semra Güzbey, 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında Merkeze bağlı beldelerde düzenlenen karma sergi açılışına katıldı.

1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar’ın Merkeze bağlı Çıkrık,  Işıklar, Susuz, Büyükkalecik, Değirmenayvalı, Salar, Sülümenli, Erkmen beldeleri ve Çakırköy Mahallesinde kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği göz nuru ürünler Halk Merkezi Müdürü Semra Güzbey’in katılımıyla açılışları yapıldı.

GÜZBEY: ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR DİLİYORUM

İlk olarak Merkeze bağlı Çıkrık Beldesinde Halk Eğitim Kursiyerleri tarafından hazırlanan el işlemelerini gezen Müdür Güzbey, burada usta öğreticilerden yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Yapılan ürünleri tek tek inceleyen Güzbey, emeklerinden dolayı tüm kursiyerleri tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

KURDELEYİ BAŞKAN IŞILAK İLE BİRLİKTE KESTİLER

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Susuz Atatürk İlkokulunda kursiyerler tarafından hazırlanan serginin açılış kurdelesini Susuz Belediye Başkanı İbrahim Işılak ve usta öğreticiler ile birlikte kesen Müdür Semra Güzbey, serginin gezilmesinin ardından Işıklar Beldesinde düzenlenen programa katıldı.

GÜZBEY, EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİ İNCELEDİ

Müdür Güzbey, Işıklar Belediye Başkanı Murat Karamoçu ile birlikte serginin açılışını gerçekleştirdikten sonra Değirmenayvalı Beldesinde düzenlenen programa katıldı. Değirmenayvalı Belediye Başkanı Halil Çelik ile birlikte kursiyerler tarafından hazırlanan serginin açılışını yapan Güzbey, hazırlanan ürünleri tek tek inceledi.

ŞAHİN, TÜM KURSİYERLERİ TEBRİK ETTİ

Sülümenli Beldesinde düzenlenen açılışın ardından Çakırköy Mahallesi ve Erkmen Beldesinde düzenlenen açılışlara da katılan Güzbey, burada yapılan ürünler hakkında kursiyerlerden bilgiler aldı. Açılışa katılan Erkmen Belediye Başkanı Yücel Şahin’de kursiyerlerin yapmış oldukları el emeği göz nuru eserlerin çok güzel olduğunu söyleyerek, tüm kursiyerleri tebrik etti.

25 BİN KURSİYER KURSLARA DEVAM EDİYOR

Kursların sonunda açıklamalarda bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Semra Güzbey, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak 2023-2024 eğitim öğretim yılında 19 öğretmen, 357 usta öğretici ve Merkeze bağlı tüm okullarla işbirliği halinde 143 öğretmenin görev aldığına dikkat çeken Güzbey, “Bin 259 adet kurs açılmış olup, 25 bin 29 kursiyer kurslarımıza devam etmiştir. Açık ortaokul ve açık liseden toplamda 2 bin 342 öğrencimiz mezun olmuştur” dedi.

MESLEK EDİNME İMKANINA KAVUŞTULAR

Kursların vatandaşlara sağladığı katkıları anlatan Güzbey, “Hem bilimsel hem sanatsal açıdan vatandaşlarımıza sunulan kurslarımız ile hayatı daha kaliteli yaşama, hobi edinme, boş zamanlarını değerlendirme ve karşılaştığı problemleri kolayca çözme becerileri ile özgüven kazanmalarına yardımcı olmaktayız. Aynı zamanda meslek edindirme kurslarımıza katılan kursiyerlerimiz iş yeri açabilir, ailelerine ve kendilerine gelir getirici meslek edinme imkânına kavuşmuş olmaktadırlar” ifadelerini kullandı.  

 

Akşehir’de kaçtı, Afyon’da yakayı ele verdi! Akşehir’de kaçtı, Afyon’da yakayı ele verdi!

Kaynak: GÖKHAN KOCAASLAN