Türkiye genelinde Harezmî Eğitim Modelinde sergilenmeye değer görülen üç projeden biri Afyonkarahisar’dan çıktı. Aynı zamanda iki değerli öğretmenin bildirileri de Kongre’de büyük ilgi gördü.
Harezmî Eğitim Modeli kapsamında Sandıklı Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından uzun bir süreçte geliştirilen proje, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde düzenlenen I. Uluslararası Eğitim Kongresi'nde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde sergilenmeye değer üç projeden biri olarak seçildi.
PROJEDE AFYONKARAHİSAR İMZASI
Projeyi kongrede okul ve il adına başarıyla temsil eden Sandıklı Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri Ali Yumuş, Kerem Çetintaş, Mehmet Haskılıç, Mehmet İzci ve Selim Akyıldız ile öğrenciler tebrik edildi. Emeği geçen herkese teşekkürler iletildi.
Kongrede ayrıca Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu öğretmeni İbrahim Çevik, “Beşinci Sınıf Matematik Ders Kitaplarının Erdem-Değer-Eylem Çerçevesine Göre İncelenmesi” başlıklı bildirisiyle yer aldı.
EĞİTİME DEĞERLİ KATKI
Başmakçı Şehit Hakan Köroğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Türkçe öğretmeni Fatma Sandıkcı’nın, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinde Yazma Becerisinin Problem Çözme Becerisi ile İlişkisi” konulu bildirisi ise büyük ilgiyle karşılandı.
I. Uluslararası Eğitim Kongresi’ndeki katkılarından ve Afyonkarahisar’ı başarıyla temsil etmelerinden dolayı tüm öğretmenler tebrik edildi, başarılarının devamı dilendi.