Anadolu Üniversitesi Sosyal Dijital Araştırma Merkezi (SODİGEM), son zamanlarda kargo şirketleri gibi görünen dolandırıcı mesajlarına karşı uyarıda bulundu. SODİGEM Müdürü Prof. Dr. Adile Aşkım Kurt, kargo şirketi gibi görünen ve "Gönderiniz yola çıktı" ile başlayan, kişilerin linke tıklamasını talep eden mesajlarla dolandırıcılık girişimlerinin artış gösterdiğini belirtti.

Adile Aşkım Kurt, dijital platformlardaki bilgi hırsızlıklarının kişilere ciddi zararlar verebileceğini ve bu tür saldırılara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Özellikle siber suçluların sosyal mühendislik taktiklerini kullanarak kişisel bilgilere ulaşmayı amaçladığını ifade etti. Kurt, dolandırıcıların oltalama tekniklerini kullanarak insanları tuzağa düşürmeye çalıştığına dikkat çekti.

Prof. Dr. Kurt, dolandırıcıların mesaj ve e-postalarını genellikle resmi kurumlar, bankalar, internet ve kargo şirketleri gibi gösterebildiğini anlattı. Kullanıcıları yanıltarak sahte web sitelerine yönlendiren bu yöntemlerde, kişisel bilgilere erişim sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

SODİGEM Müdürü, kullanıcıların şüpheli mesaj ve e-postaları her zaman doğrulaması gerektiğini söyleyerek, tanıdık kişilerden bile gelse bu içeriklerin güvenlik açısından teyit edilmesi gerektiğini vurguladı. Yanıltıcı reklamlara karşı temkinli olunması ve şüpheli içeriklerin resmi kaynaklarla kontrol edilmesinin önemini dile getirdi.

Motosikletçi Can Öncü podyuma çıktı! Motosikletçi Can Öncü podyuma çıktı!

Prof. Dr. Adile Aşkım Kurt, oltalama saldırılarına karşı kullanıcıların dijital cihazlarını ve yazılımlarını güncel tutmaları, güvenlik uygulamalarını aktif kullanmaları gerektiğini tavsiye etti. Ayrıca, şüpheli her türlü içeriğin derhal yetkili mercilere rapor edilmesi gerektiğini belirtti.

Editör: Tuğba Özkan