Hepimiz hayatımızın bir döneminde "Ne yapsam kilo veremiyorum”, “Su içsem yarıyor” ve "Çok az yiyorum ama zayıflayamıyorum" gibi ifadeleri duymuşuzdur. Kilo verme konusunda en sağlıklı yolun, dengeli beslenme ve düzenli egzersiz olduğu bilinmektedir. Ancak yapılan birçok araştırma, bazı alışkanlıkların kilo verme sürecine katkı sağladığını göstermektedir. Bu alışkanlıklardan biri de Britanya’daki Westminster Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışmada ortaya konmuştur.

KORKU FİLMİ İZLEMEK

Fizyoloji uzmanı Dr. Richard Mackenzie, yaptığı açıklamada düzenli olarak korku unsurları içeren filmlerin, kalp atış hızını önemli ölçüde artırarak kalori yakımını hızlandırabileceğini belirtti. Katılımcıların kalp atış hızı ile oksijen alımı ve karbondioksit çıkışının ölçüldüğünü ifade eden Mackenzie, “Gösterimler sırasında harcanan kalori miktarının ortalama olarak üçte bir oranında arttığı görüldü” dedi.

SOĞUK DUŞ ALMAK

Yapılan araştırmalar, soğuk suyla duş almanın kilo verme sürecini hızlandırdığını göstermektedir. Soğuk su, kahverengi yağ hücrelerinin üretilmesine yol açar. Bu hücreler, glikoz yakarak daha fazla ısı enerjisi üretmeye çalışır. Daha fazla kahverengi yağ hücresi, daha fazla enerjinin yakılmasına neden olur. Böylelikle metabolizma hızlanır ve kilo kaybı sağlanır.

MERDİVEN ÇIKMAK

Uzmanlar, bazı alışkanlıkların kilo verme sürecine katkı sağladığını vurguluyor. Bunlardan biri de daha hareketli bir yaşam tarzı benimsemektir. Toplu taşıma araçları kullanan kişilerin, varacakları durağa gelmeden önce inerek yürümeleri veya apartmanda oturanların asansör yerine merdivenleri tercih etmeleri, kilo verme sürecine olumlu katkı sağlayabilir.

Çocuklarda göz sağlığı için "30" kural! Çocuklarda göz sağlığı için "30" kural!

Kaynak: BÜLTEN