Denetimlerde, araçlarında kış lastiği bulunan sürücülere, trafik güvenliğine katkıda bulundukları için teşekkürlerini ileten ekipler, güvenli yolculuk için bu önlemi alan sürücülerin farkındalıklarını olumlu bir şekilde vurguladı.
Kış lastiği takma mecburiyeti 1 Nisan 2024 tarihinde sona erecek olup, bu tarihe kadar lastik değişimini yapmayan sürücülere, yasal düzenlemeler çerçevesinde 2 bin 568 lira tutarında idari para cezası uygulanacağı belirtildi.
Emniyet kemeri kadar hayati önem taşıyan kış lastikleri hakkında açıklama yapan sürücü Şerafettin Kara, hem kendi can güvenliği hem de diğer yoldaşlarının güvenliği için aracına kış lastiği taktığını belirtti. Kara, "Can güvenliği her şeyden önce gelir," diyerek diğer sürücülere de kış lastiği kullanmaları konusunda tavsiyede bulundu ve yapılan denetimlerden ötürü memnuniyetini ifade etti.
Benzer denetimlerin komşu iller Tekirdağ ve Edirne'de de devam ettiği ve sürücülerin can güvenliği için yapılan bu uygulamaların kış mevsimi boyunca artarak devam edeceği bildirildi.
Kış Lastiği Takmayanlara Ceza Yağmuru
Kırklareli Emniyet Müdürlüğü'nün sürdürdüğü titiz çalışmalar çerçevesinde, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlara yönelik kış lastiği denetimleri gerçekleştirildi. Trafik Tescil ve Denetleme Şube ekipleri, kış aylarında trafik güvenliğini arttırmak amacıyla kent giriş ve çıkış noktalarında araçlara yönelik kontrollerini artırdı.
Muhabir: Duygu Özger
Özel Haber
Trend Haberler
Afyon’daki hastane tartışmasına ilişkin ilk açıklama: Acar ne dedi?
Afyon’daki cinayet davasında dikkat çeken tanık beyanı: “Sinan Taşdemir kan parası veremem dedi”
Afyon’da sudan sebeple kavga: Mahkeme ne karar verdi?
Bu üç müdür iyi ki Afyon’da!
Afyonkarahisar bu kez merkezden sallandı! Peş peşe depremler kaydedildi
ATTİLA SAYESİNDE HAYAL GERÇEK OLDU




