Afyonkarahisar'da, Ramazan ayında 'kör' taklidi yaparak dilencilik yaptığı öne sürülen Sabri, vatandaşın büyük tepkisini çekti. Kör süsü vererek vatandaşlardan para toplayan Sabri'nin, Ramazan'da gününü gün edip alkol aldıktan sonra yürüyemez hale geldiği ve çevre sakinleri tarafından evine gönderilmeye çalışıldığı öğrenildi.

F0Aa49E2 Fec7 470B 87D0 Daa9D7E45Eee

Cumhur İttifakına yakışmadı! Cumhur İttifakına yakışmadı!

İki vatandaşın, Ramazanda alkollü halde olan Sabri'yi evine göndermek amacıyla zorla otobüse taşıdıkları anlar, diğer vatandaşlar tarafından görüntülendi. Afyonkarahisarlı bazı vatandaşların ODAK’a anlattıklarına göre, gündüz vakti görme engeli olan biri gibi davranarak merhamet talep eden Sabri, gece alkolün etkisiyle çevreye rahatsızlık verdiğini ifade ettiler.  

Ca703Eef 9C2C 4E31 9777 Ccd8F7D3De6A

Vatandaşlardan alınan tepki dolu yorumlarda, “Sabri gündüzleri kör taklidi yapıp, geceleri ise dilenip aldığı paraları alkol ve okey masasında harcıyor. Afyonkarahisar kent meydanında sıklıkla görülen ve yardım talebinde bulunan Sabri, gerçekten engelli bir insan değil. Topladığı paraları sayarken defalarca görüldü. Görmeyen bir insan paraları nasıl saysın? Bu yaptığı rezalettik. İnsanlara kendini acındırıp para toplamaya hakkı yok. Herkes onun gerçekten kör olmadığına inansın ve parasını vermesin. Engelli bir vatandaş değil. Alkolik ve okey masasından kalkmayan bir kişi” dediler.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN