Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, “Belediye bu kadar borçlu iken Zafer Müzesini nasıl yapacaksınız” eleştirisi yapan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Bülent Eser’e cevap verdi. Başkan Köksal, “Belediye bu kadar borçlu iken nasıl yapacaksınız dediniz. Verin yetkiyi nasıl yapacağımızı görün. Biz milli değerlere Atatürk’e bağlı insanlarız. 7 yıldır iskeleler altında Milli bayramları kutlamaktan artık gerçekten çok üzgünüz. 30 Ağustos'ta, 23 Nisan'ı o iskeleler altında kutladık. 30 Ağustos'u o iskeleler altında kutlamak istemiyoruz. Biz o restorasyonu tamamlarız. 14 tane büyükşehir belediyemiz var hepsi de Cumhuriyeti seven, Atatürk seven, geçmişine bağlı belediye başkanlarıdır. Büyükşehir Belediye Başkanlarımızın desteğiyle biz bu işi yaparız” dedi. 

I M G 20240502 W A0223

BEN 7 YILDIR TBMM’DE BUNUN MÜCADELESİNİ VERDİM

Yarın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüşmeye gideceğini belirten Başkan Köksal, “Mansur Başkan tek başına o restorasyonu tamamlar. Bu konuda en ufak bir tereddüttünüz varsa buyurun bir bağış kampanyası açalım bütün Afyonkarahisar halkı geçmişine, ecdadına, Atasına sahip çıkmak için elinden geldiğince bağışta bulunur. Sizin 7 yılda yapamadığınız restorasyonu burada gerçekleştiririz. Ben böyle görüyorum. Geçmişini, tarihini bilmek bu tarihe sahip çıkmak benim görevim. Ben 7 yıldır TBMM’de bunun mücadelesini verdim. Şimdi Belediye Başkanı olarak söz verdiniz yaz aylarına yetiştireceğiz dediniz. Bu iş takibimizde eğer yetiştiremeyecekseniz bu işi bize bırakın. Biz 30 Ağustos’a o restorasyonu tamamlayarak çocuklarımıza, bütün Afyonkarahisar halkına o Zafer Müzesini açmak 30 Ağustos’a o Zafer Müzesinin karşısında şanlı ile kutlamak istiyoruz. Bu bir kere daha deklare etmek istiyorum” dedi. 

I M G 20240502 W A0225

7 YILDIR ÖYLE Mİ?

Rektör Karakaş ile görüştüler! Rektör Karakaş ile görüştüler!

Burcu Köksal’ın konuşmasına cevap veren AK Parti Belediye Meclis Üyesi Bülent Eser, “Başkanım şimdi ben iktidar, siz muhalefet gibi hissettirdiniz. Benim konuşmam bitmeden yüksek sesle konuşmaya başladınız. Sizin meclis tecrübenizde var. Ben siz kadar tecrübeli değilim. Ama şimdi sanki Zafer Müzesini ben yapıyorum. Öyle bir konuya getiriyorsunuz. Zafer Müzesinin restorasyonu depreme dayanıklı bir şekilde devam ediyor. Tamamlanıyor” demesi üzerine Belediye Başkanı Köksal 7 yıldır öyle mi? Diye cevap verdi.  

I M G 20240502 W A0245

7 YILDIR NEDEN YAPILMADI AÇIKLAR MISINIZ?

Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın konuşmasını kesen CHP Belediye Meclis Üyesi Mustafa Karanfil, “Sizin Cumhuriyetle Atatürk ile ne alıp veremediğiniz var. Güneşin altında yıkılmasını beklediniz. Sizin Cumhuriyetle Atatürk ile probleminiz var. 7 yıldır neden yapılmadı açıklar mısınız? 7 yılda kaç tane apartman kaç tane dükkan yapılır biliyor musunuz?” diye konuşunca AK Partili Belediye Meclisi Eser, “Her şey tarihe uygun bir şekilde restorasyonu yapılıyor” diye cevap verdi. Bu cevap üzerine Başkan Köksal, “Verin yetkiyi 30 Ağustos’a yetiştirelim” dedi. 

I M G 20240502 W A0246

BEYNİNİZİN ARKA PLANINIZI OKUYORUZ

CHP’li Karanfil, AK Partili Eser’e beyninizin arka kısmını herkes biliyor. 22 yıldır kibirle hareket ettiniz ama 7 yıldır bu restorasyon yapılmadıysa Atatürk ile Cumhuriyetle bir probleminiz vardır” dedi. Başkan Köksal’da, “Zafer Müzesini yaz ayına yetiştireceğiz” dediniz. Bu işin takibindeyim. Eğer tamamlayamayacaksanız. Burada kamuoyu önünde bir kez daha soruyorum. Bu restorasyonu bana bırakın. Bunu belediye olarak 30 Ağustos’a Zafer Haftasına kadar yetiştireceğim, yetiştireceğim, yetiştireceğim. Ama sizden de AKP Grubundan Zafer Haftasına bu restorasyonun yetiştirilmesi için söz istiyorum. Gelin yetiştirin ben teşekkür edeceğim.”

Kaynak: GÖKHAN KOCAASLAN