UN KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeleri:

1 adet yumurta

200 gram oda sıcaklığında tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

3 su bardağı un

1 su bardağı pudra şekeri

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

5 yemek kaşığı buğday nişastası

Üzeri için;

2 yemek kaşığı pudra şekeri

un kurabiyesi tarifi

Yapılışı:

Un kurabiyesini hazırlamak için derin bir kaseye oda sıcaklığındaki tereyağını koyun. Yumurta ile 1 tatlı kaşığı yağı ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.

Pudra şekerini, buğday nişastasını, kabartma tozunu vanilyayı ve unu yavaş yavaş ilave edin. Hamur elinize yapışmayana kadar yoğurun.

Memurlar, SSK ve Bağkur emeklileri Temmuz maaşlarının zam hesaplaması Memurlar, SSK ve Bağkur emeklileri Temmuz maaşlarının zam hesaplaması

Kurabiye hamurundan büyük bir parça alıp çalışma yüzeyinizde 2 parmak kalınlığına gelinceye kadar açın. Hamurun kenarlarını kesin. Daha sonra çatalla şekil verin.

Bir bıçakla 3 parmak genişliğinde parçalara kesip fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170°C fırında, üzeri hafifçe kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

PÜF NOKTASI

Un kurabiyesi yapmak için kullanılan un yüksek kaliteli bir un olmalı ve elekten geçirilmelidir. Ağzınızda eriyen lezzetli unlu kurabiyeler elde edeceksiniz.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde başıboş köpeklerin saldırısı sonucu 12 yaşındaki E.T isimli kız çocuğu ağır yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, olay, saat 12.00 sıralarında Akalın Mezarlığının karşısında bulunan alanda meydana geldi. E.T isimli kız çocuğu karda yürürken başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. Köpeklerin boynundan ısırdığı kız ağır yaralandı. Çevredekilerin haber verilmesi üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri yönlendirildi. Boynundan ağır yaralanan E.T. olay yerinde sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN