Türkiye İstatistik Kurumu’nun 3 Temmuz’da yayımladığı altı aylık enflasyon rakamları, kamu çalışanları ve emekli memurlar için Temmuz ayında uygulanacak maaş artışının hesaplanmasında belirleyici oldu. Bu yeni verilerle, Temmuz ayı zammının ardından en alt memur maaşı ve emekli memur aylığı ne kadar olacak sorusu da yanıtını buldu. İşte güncellenmiş maaş detayları…

Memurlarin Yeni Maasi Kurusu Kurusuna Hesaplandi En Dusuk Memur Maasina Hukumet Ayari

Haziran ayı enflasyon oranlarının TÜİK tarafından açıklanmasıyla, memur ve memur emeklilerine yapılacak zam oranı da kesinleşti. Yılın ilk yarısında gerçekleşen %23.74’lük enflasyon verisi, Temmuz ayı için %19.31’lik bir maaş zammına yol açtı.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Temmuz ayında memur ve emekli memurların maaşlarına yapılacak olan %10’luk artış, toplu sözleşme şartlarına göre gerçekleşecek ve yılın ilk yarısındaki enflasyon oranının %15’i aşan kısmı için ek ödeme yapılacak. Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanması sonucunda, ilk altı aylık dönem için %8.46’lık bir enflasyon farkı ödemesi belirlendi.

Memurlarin Yeni Maasi Kurusu Kurusuna Hesaplandi En Dusuk Memur Maasina Hukumet Ayari 640X331

Zamlı Maaşlar ve Ödeme Tarihleri

Memurlar, %19.31’lik zamlı maaşlarını 15 Temmuz’da alacaklar ve bu ödemeye 14 günlük zam farkı da dahil edilecek.

Emekli Memurların Zam Farkı Ödemesi

Öte yandan, emekli memurlar maaş aldıkları periyoda göre zam farkını temin edecekler. Aylık maaş alan emekliler, Temmuz ayında zam farklarını alabileceklerken, üç aylık maaş alanlar ise bir, iki veya üç aylık zam farklarını ödeme dönemlerine göre alacaklar. Zam farkı ödemelerinin yapılacağı tarih ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ilan edilecek.

Kaynak: FATMA SEDA CAN