İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, partisinin Genel Başkanı Meral Akşener tarafından Genel Başkan Yardımcılığına getirilmesinin ardından bir canlı yayın programına katıldı. Katıldığı programda yaklaşan yerel seçimleri değerlendiren Milletvekili Olgun, İYİ Parti’deki istifaları ve seçim sürecini anlattı.

İYİ Parti’nin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yerel seçimler için hazırlıklara başladığını vurgulayan Milletvekili Olgun, “Şu anda aday tespit çalışmalarımız sürüyor. 22 Aralık’a kadar adaylık başvurularını alacağız. Daha sonra da eksik kalan adaylarımızı açıklayacağız. Tabi bu süreçte, birçok kesinleşen yerde adaylarımızı açıkladık” dedi.

MEYVE VEREN AĞACI TAŞLARLAR

Taytak: Dünyaya kafa tutan tavrı tam bir cesaret örneğidir! Taytak: Dünyaya kafa tutan tavrı tam bir cesaret örneğidir!

Seçim sürecindeki istifaları da değerlendiren Milletvekili Olgun, İYİ Parti’nin 2002 yılından sonra kurulan partiler içerisinde, kurulduktan sonra yaşadığı ilk genel seçimde, TBMM’de grup kuran ve kuruluş amaçları doğrultusunda ülkede merkeze oturmayı hedefleyen bir parti olduğunun altını çizdi.

Siyasi partilerdeki istifaların normal olduğuna dikkat çeken Milletvekili Olgun, “İnsanlar milletvekili adayı olup beğendiği sıraya gelmeyince istifa eder, onun arkadaşı istifa eder veya belediye başkan adayı olmak ister gösterilmeyince istifa eder bunlar her partide olan şeyler. Ancak bizim partimiz tüm muhalifler ve medya kuruluşları tarafından mercek altına alınmış bir durumda. Eski bir siyasetçi olarak da ben bu durumdan çok memnunum. Bir söz vardır, ‘Meyve veren ağacı taşlarlar’ diye. Reklamın iyisi kötüsü olmaz” diye konuştu.

PARAYLA YAPILMAYAN TEK MESLEK SİYASETTİR

İYİ Parti’de yaşanan istifaların partiye her hangi bir zararı olmadığını söyleyerek Süleyman Demirel’den alıntı yapan Milletvekili Olgun, “’Yumurta kırmadan menemen yapılmaz’ bunlar partilerde olacaktır. Siyaset gönül işidir, gönül ne isterse insan onu yapar. Belki de parayla yapılmayan tek meslek siyasettir” dedi.

İYİ Parti’nin yerel seçimlere ittifaksız gireceğini yineleyerek ittifak isteyenlerin partiden istifa ettiğini vurgulayan Milletvekili Olgun, “Bunların artık sonuna gelindi. Herkes tam gaz seçime hazırlanıyor. Bu saatten sonra olsa da çok az sayıda istifalar olur. Bakın Adalet ve Kalkınma Partisi’nin birçok yerde belediye başkan aday adayları var, göreceksiniz adayları açıklandığında özellikle küçük yerlerde, aday gösterilmeyenlerin pek çoğu istifa edip başka partilerde adaylık şansını deneyecek. Medyanın takip edeceği parti, Adalet ve Kalkınma Partisi olacak. İstifalar artık orada başlayacak. Biz yapacağımızı yaptık, sona geldik” diye konuştu.

Kaynak: NURBANU SOY