Cumhuriyetimizin büyük coşku ile kutlanan 100. yılında, bu kutlu yılın mimarları olan öğretmenlerimiz, ülkemizin her köşesinde bilgi, sevgi ve barışın öncüsü oldular. Eğitim ordumuzun fedakar öğretmenleri, Türkiye'nin 2053 ve 2071 vizyon hedeflerine ulaşmasında, ahlaklı, köklerine bağlı ve medeniyetimizin değerlerini benimsemiş genç nesillerin yetiştirilmesinde kilit rol oynamaktadır.

Hedeflerine ilerleyen Türkiye'mizde, öğretmenlerimizin milli ve manevi değerlere bağlılığı ve inancı, gelecek nesillerin maneviyatla yetiştirilmesindeki önem tartışılamaz bir gerçektir. Yüz yıllık Cumhuriyet tarihimizi şekillendiren öğretmenlerimiz, bizlere hem bugünleri hem de yarınları armağan etmişlerdir. Tarihimizde bile Yavuz Sultan Selim Han'ın, öğretmenin kıymetini, atının ayağından sıçrayan çamur parçası üzerinden gösterdiği hikmetle, öğretmenin değerinin vurgulandığı birçok örnek bulunmaktadır.

Türkiye'nin tarih sahnesindeki yerini sağlamlaştırmasında ve küresel bir aktör haline gelmesinde öğretmenlerimizin katkıları essizdir. Bu vesileyle, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, geleceğin teminatı gençlerimizi bilim ve insanlık değerleri ile yetiştiren kıymetli eğitimcilerimize teşekkürlerimi sunuyoruz.

Irak'ın kuzeyinde 12 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi Irak'ın kuzeyinde 12 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Son olarak, gelecek nesillerin umut dolu yarınları için fedakarca çalışmalarını sürdürürken hayatını kaybeden Aybüke ve Necmeddin öğretmenlerimiz başta olmak üzere şehit düşen tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Öğretmenlerimizin aziz hatıraları, daima milletimizin gönlünde yaşamaya devam edecektir. FADİME ÖZKARAN

Editör: Fadime Özkaran