Aynı zamanda aktris olan Gordon ile Shevchenko, Avrupa Müslüman Forumu, Filistin Kadılığı ve Yeniden Refah Partisi tarafından Çırağan Sarayı'nda düzenlenen "Filistin İçin Avrupa Zirvesi"nde AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Alev topuna döndü! Alev topuna döndü!

Gordon, "İsrail'den terörist bir devlet olarak bahsedebiliriz. Bu, bir soykırım ve yaptıkları hiçbir şeyin mazereti yok. Gazze'nin tüm dünya için acı dolu bir yer olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden bu konuda sessiz kalamayız." ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda hukuk firmasının da sahibi olan Gordon, 10 yıl gazetecilik yaptığını ve 7 Ekim saldırılarıyla alakalı kafasında birçok soru işaretinin bulunduğunu fakat bunların İsrail'in yaptıklarını asla haklı çıkarmayacağını ve bunun bir bahane kabul edilemeyeceğini söyledi.

Gordon, "Batı'nın sessizliğinin sebebinin para olduğunu düşünüyorum. Ne yazık ki pek çok Avrupalı lider ve bazı Arap devletlerinin liderleri, Amerika ve İsrail ile büyük bir iş bağlantısı içinde yani ağızlarında dolar var, bu yüzden sessiz kalıyorlar." ifadelerini kullandı.

İsrail'in yaptıklarının din meselesi olduğunu düşünmediğini anlatan Gordon, kendisinin Hristiyan olmasına karşın bu konuda Müslümanlarla birlikte olduğuna dikkati çekti.

Gordon, tüm insanlığın hep birlikte güçlü bir şekilde durması ve dolara bağlı olmamak için her şeyi yapması gerektiğini belirtti.

"ABD'ye ve İsrail'e sadece şunu söylemeliyiz: Biz, sizden korkmuyoruz ve size karşı bu kutsal savaşta birlikte olacağız." diyen Gordon, Türk halkına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti ve Erdoğan'ın gerçekleri söylemekten korkmayan bir lider olduğunu vurguladı.

Editör: Duygu Özger