Şuhut Belediyesi, ilçenin en önemli dinlenme ve sosyal yaşam alanlarından biri olan Atatürk Parkı’nı modern şehircilik anlayışıyla yeniden düzenliyor. Park; çevre düzenlemesi, artırılan yeşil alanları, yenilenen yürüyüş yolları ve modern donatılarıyla her yaştan vatandaşın keyifle vakit geçirebileceği bir yaşam alanına dönüştürülecek.
Şuhut’un sosyal ve kültürel hayatında önemli bir yere sahip olan parkın altyapı ve üstyapısı tamamen modernize edilecek. Yapılacak düzenlemelerle hem estetik hem de kullanıcı konforu artırılacak. Proje tamamlandığında park, vatandaşların dinlenme, sosyalleşme ve etkinlik ihtiyaçlarını karşılayacak merkezi bir alan haline gelecek.
MODERN VE DOĞAYLA UYUMLU TASARIM
Yeni düzenlemeler kapsamında oturma grupları, yürüyüş yolları ve yeşil alanlar modern standartlara uygun şekilde yenilenecek. Parkın yalnızca bir dinlenme alanı değil, aynı zamanda kültürel ve sosyal etkinliklerin düzenlenebileceği bir buluşma noktası olması hedefleniyor. Engelli bireylerin erişimine uygun tasarım anlayışıyla, tüm vatandaşların güvenli biçimde faydalanabileceği alanlar oluşturulacak.
Ayrıca parkta modern bir kafeterya inşa edilerek ailelerin ve gençlerin bir araya gelebileceği yeni sosyal alanlar kazandırılacak. Çiçeklendirme ve peyzaj çalışmalarıyla görselliği güçlendirilecek park, Şuhut’un doğal dokusuyla uyumlu biçimde yeniden hayat bulacak.
“ŞUHUT’UN SOSYAL YAŞAMINI GÜÇLENDİRECEĞİZ”
Proje hakkında açıklamalarda bulunan Şuhut Belediye Başkanı Muhittin Özaşkın, Atatürk Parkı’nın yenilenmesinin ilçenin sosyal yaşamına değer katacağını vurguladı. Özaşkın, “Parkın altyapısını modern standartlara uygun hale getirerek yürüyüş yollarını güvenli biçimde yeniden tasarlayacağız. Yeşil alanları genişleterek mevcut bitki örtüsünü koruyacak, yeni ağaçlarla parkın doğal yapısını zenginleştireceğiz. Dinlenme alanlarını tamamen yenileyip vatandaşlarımıza konforlu bir ortam sunacağız” dedi.
Başkan Özaşkın, ayrıca projeye desteklerinden dolayı MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak ve Kültür ve Turizm Bakanlığına teşekkür ederek, “Şuhut’a değer katacak bu önemli projenin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.




