AK Parti'den Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı olarak gösterilen, eski İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay’ın Ağustos ayında yapılması beklenilen Olağan İl Kongresinde aday gösterilip gösterilmeyeceği merak ediliyor.

Bilindiği gibi AK Parti'de kongreler öncesi Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri belirleniyor ve kongrede sadece formaliteler yerine getiriliyor.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat İşleri Başkanlığı her İl için Koordinatör Milletvekili belirliyor ve Koordinatör Milletvekili görevli olduğu İl için çalışmalar yaparak raporunu Genel Merkez Teşkilat İşleri Başkanına veriyor.

Tüm Türkiye’de İlçe ve İl Yönetimlerinin bu şekilde belirlendiğini ifade eden ilgililer, ‘Elbette son sözü Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan söylemektedir. Ama gelen raporlar ile İl Milletvekillerinin düşünceleri bu karar vermede önemli etken olmaktadır. Seçim sonucunun olumsuz olduğu İlimizde Cumhurbaşkanımızın karar verirken kılı kırk yaracağını düşünüyoruz. İl Başkanının belirlenmesinde bu kez Milletvekillerinin görüşünün etkili olmayacağını düşünüyoruz. Cumhurbaşkanımız seçimin kaybedildiği tüm İller için özel bir ekip oluşturarak bunun nedenlerini araştırtmaya başladı. O raporların sonucunda sürpriz isimler görevlendirilebilir’ dediler.

AK Parti Teşkilat İşleri Başkanlığı ise şu ana kadar Afyon için henüz bir Koordinatör Milletvekili belirlemiş değil.

Koordinatör Milletvekillerinin belirlenmesinin öncelikle Genel Merkezde yapılacak değişikliklerden sonra olabileceği ifade ediliyor.

Hukukçu Başkan Burcu Köksal bunu bilemez mi? Hukukçu Başkan Burcu Köksal bunu bilemez mi?

Öte yandan eski İl Başkanı ve Belediye Başkan adayı Hüseyin Ceylan Uluçay’ın Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sevilip güvenildiği, seçim kaybının faturasının tek başına Uluçay’a çıkartılmayacağı öğrenildi.

Yapılacak ilk Olağan Kongrede Hüseyin Ceylan Uluçay’ın tekrar İl Başkanı olarak gösterilmesinin mümkün olduğunu ifade eden kaynaklar, ‘çünkü Uluçay kendisinin Belediye Başkan adayı olmak istemediğini aylarca herkese söyledi. Bunu açıkça bizzat Cumhurbaşkanımıza söylediğini de biliyoruz. O nedenle Genel Başkanımızın üzerinde O’nun önemli bir ağırlığı var. Seçim mağlubiyetinin gerekçeleri hazırlanacak raporda ortaya çıktıktan sonra, Uluçay için tekrar bir görevlendirme yapılabilir’ dediler.

İl Başkan adayı ile birlikte Yönetim Kurulu Üyelerinin belirlenmesinin de önemli olduğunu vurgulayan ilgililer, ‘Daha önceden her Milletvekili kendisine yakın isimlerin yönetimde olmasını özellikle ister ve bunun olmasını sağlarlardı. Şimdi Milletvekillerinin bu tür taleplerinin pek dikkate alınmayacağını düşünüyoruz. Ayrıca şu anda yönetimde olan isimlerden bazılarının da yönetime alınmayacaklarını biliyoruz. AK Partide Yönetim Kurulu Üyesi olmanın bir şeref ve onur olduğunun bilincinde olmayan kişilerin, bu ağırlığı taşıyamayan kişilerin partimize zarar verdiğini gördük’ dediler.

ODAK Haber Merkezi AK Parti kulislerinde İl Başkanlığı için ismi geçenleri araştırdı. Ayrıntılı haber yarın saat 11.11 haberinde.

Kaynak: İHA