Afyonkarahisar eski Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından Belediyenin projelerini çizmeleri, etüt çalışmaları yapması için Belediye bünyesinde kurulan ve şehrin tanınmış ailelerinden kişilerin yakın akrabalarının çalıştığı Proje ve Etüt Müdürlüğü kapatıldı.

“DIŞARIYA ÇİZDİRELİM’ DENİNCE DİKKAT ÇEKTİ”

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek bu müdürlükte çalışanlardan bir proje için gerekli çalışma yapmasını istedi. Başkan Zeybek, Müdürlükte çalışanlardan, ‘Bu projeyi dışarıda ki bir firmaya çizdirelim’ şeklinde açıklama gelince Proje ve Etüt Müdürlüğünü incelemeye aldı.

İNCELENDİLER VE İŞLERİNE SON VERİLDİ

Başkan Zeybek ve ekibinin yaptığı çalışmalardan sonra burada görevli 6 kişinin etkin olmadıklarına karar verildi ve 6 kişinin işine son verildi. 6 kişi daha sonra haksız yere işten çıkarıldıkları gerekçesiyle mahkemeye başvurdular. Mahkeme Afyonkarahisar Belediyesini haklı buldu. Dava İstinaf Mahkemesine taşındı.

İSTİNAF MAHKEMESİ DE BİR SÜRE ÖNCE SONLANDI

Afyondaki ilgili mahkeme tarafından haksız bulunan çalışanların İstinaf Mahkemesine yaptıkları müracaatta kısa bir süre önce neticelendi. Mahkeme Afyon Belediyesinin haklı olduğuna karar verdi. Mahkeme kararını verdi ama bu defa bazı çalışanların yakınları bu karara sinirlendiler ve çirkinleştiler.

ZEYBEK AFYON HALKININ HAKKINI KORUDU

İşten çıkarılan bir kişinin babası Başkan Zeybek’i arayarak bu konudaki kararını eleştirirken Zeybek’in ise ‘Ben Afyon halkının hakkını koruyorum. Ben iş yapmayanı Belediyede çalıştırmam, Devletimizin bin bir güçlükle gönderdiği kaynakları bu şekilde çar cur ettirmem’ dediği öğrenildi.

AYRIM YAPMADIK, MECLİS ÜYEMiZiN KIZI DA VARDI

ODAK’a konuşan bir ilgili net konuştu; ‘Bu Müdürlüğün o dönemde kurulması gayet mantıklı. Kendi mimari kadromuzu kuralım, dışarıya fazla para ödemeyelim denilmiş ve kurulmuş. Bu büronun aylık maliyeti o tarihlerde 400/500 bin TL civarında idi. Ama baktık gördük ki işlerin neredeyse %80 ve daha fazlası halen dışarıya ihale ediliyor. Proje dışarıya ihale ediliyorsa bu Müdürlüğe ne gerek var dedik ve oradaki 6 kişiyi başka bir birimde çalıştırma imkanı olmadığı için iş akitleri sonlandırıldı. Yine o büroda çalışan 15-16 kişi kadar taşeron elemanlarını da Belediye içinde başka birimlere kaydırdık. O iş akitleri fesh edilenler arasında ayrım yapmadık. İçlerinde AK Partili bir Belediye Meclis Üyemizin kızı bile vardı’ dedi.  ODAK ÖZEL HABER

 

81 ildeki emekliye ucuz otomobil piyangosu! Yarı yarıya düştü! 81 ildeki emekliye ucuz otomobil piyangosu! Yarı yarıya düştü!

#odakgazetesi #odak #afyon #mehmetzeybek #afyonkarahisarbelediyesi #gündem #güncel #sondakika

Editör: TE Bilisim