Abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Anadolu Ajansı (AA) için serbest haberci olarak görev yapan kameraman Muntasır es-Savvaf'ın vefatı uluslararası medyanın dikkatini çekti. İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda siviller ve gazeteciler zarar görmekte. AA'nın kameramanı Savvaf, İsrail hava saldırısında hayatını kaybederken iki diğer serbest haberci yaralandı ve yakınlarını kaybetti.

19 Mayıs’ta yöresel kıyafetler! 19 Mayıs’ta yöresel kıyafetler!

ZOR DURUMDA OLMASINA RAĞMEN GÖREVİNE DEVAM ETTİ

Savvaf'ın, çatışmalara verilen "insani ara" sonrası yaşanan saldırıda hayatını kaybetmesi hem CNN'de hem de The Guardian, Europa Press gibi uluslararası medya kuruluşları tarafından ele alındı. CNN, Savvaf'ın geçirdiği yaralanma ve ailesinin kaybına dair bilgileri paylaştığı Instagram postuna dikkat çekerken, Muntasır'ın doktorlar ve hastaneler zor durumda olmasına rağmen görevine devam etme kararlılığını yansıttı.

AA Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Karagöz, Muntasır'ın vefatının ardından yayımladığı taziye mesajında, Gazze'deki gazetecilerin koşullarında İsrail saldırılarına dikkat çekti ve uluslararası hukuk kapsamında hak arayışını vurguladı.

Gazze Şeridi'nde, İsrail işgali altında son durum ciddi kayıpları beraberinde getirdi. İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın saldırılarına yanıt olarak İsrail ordusu, Gazze'ye yoğun hava bombardımanı düzenledi. Siviller, hastaneler ve altyapı zarar görürken binlerce insan hayatını kaybetti ve yaralandı. İsrail-Lübnan sınırında da gerçekleşen çatışmalarda ölü ve yaralılar var. İsrail ve Hamas, esir takası anlaşması çerçevesinde birbirlerinden esir değişimi yapmış ancak İsrail'in saldırıları insani aranın sona ermesiyle birlikte sürdürülmüş.

Editör: Tuğba Özkan