Mevcut yönetime yönelik eleştirilerin yoğunlaştığı süreçte, seçimi kazanmak için bazı çalışanların devreye girdiği ve tarafsızlık ilkesini ihlal ettiği öne sürüldü. İddialar, konut sakinlerinin demokratik bir seçim beklentisine gölge düşürdü.

Konutlarda yaşayan vatandaşların aktardığına göre, seçimlerden bir gün önce bazı site personelleri kapı kapı dolaşarak mevcut yönetime oy verilmesi yönünde baskı yaptı. Bu durumun yalnızca yönlendirme değil, aynı zamanda psikolojik baskı unsuru taşıdığı belirtilirken, seçim öncesinde böyle bir müdahalenin yapılması “etik dışı” olarak nitelendirildi. Tepkilerini dile getiren kat malikleri, bu uygulamaların seçimin güvenilirliğini zedelediğini ifade etti.

AK Parti Afyon’dan Jandarma Komutanı Kaya’ya Hayırlı Olsun Ziyareti
AK Parti Afyon’dan Jandarma Komutanı Kaya’ya Hayırlı Olsun Ziyareti
İçeriği Görüntüle

Gelişmeler üzerine birçok sakin, durumu sosyal medya üzerinden paylaşarak kamuoyunu bilgilendirme yoluna gitti. Yaşananların yalnızca site yönetimiyle sınırlı kalmadığını düşünen bazı vatandaşlar, bu durumun daha büyük bir çıkar ilişkisini perdelediğini ileri sürdü. Olayların ardından seçim sürecinin gözetim altına alınması gerektiği yönünde talepler artış gösterdi.

“Seçim Öncesi Baskı Uygulandı” İddiası

Fahiş Aidatlar ve Rant Tartışması

Yönetim seçimleri etrafında dönen tartışmalar yalnızca seçim süreciyle sınırlı kalmadı. Site yönetimiyle ilgili olarak uzun süredir gündemde olan fahiş aidat ücretleri ve gelirlerin şeffaf kullanılmaması gibi sorunlar yeniden tartışmaya açıldı. Bazı sakinler, aidatların gerekçesiz biçimde yüksek tutulduğunu ve bunun arkasında kişisel rant ilişkilerinin bulunduğunu savundu.

Söz konusu iddialara göre, mevcut yönetim gelir-gider dengesini açık şekilde ortaya koymaktan kaçınıyor. Aidat gelirlerinin nereye harcandığına dair net bir bilgi verilmediği ve toplantılarda mali tabloların paylaşılmadığı belirtiliyor. Bu durum, yönetimin hesap verilebilirlikten uzak bir şekilde hareket ettiği yönündeki şüpheleri artırıyor.

Bazı kat malikleri, yönetimdeki belirli kişilerin bu pozisyonlarını bırakmak istemediğini, çünkü bu görevi bir “gelir kapısı” olarak gördüğünü ileri sürdü. Yönetimde kalmak için baskı ve manipülasyon gibi yöntemlere başvurulmasının da bu çıkar ilişkileriyle doğrudan bağlantılı olduğu öne sürüldü. Artan iddialar karşısında site sakinleri, hem mali hem idari denetimlerin yapılması için girişimlerde bulunmaya başladı.

Kaynak: Odak Haber Merkezi