Afyonkarahisar Sanat ve Yaşam Derneği (AFSAYAD) tarafından düzenlenen Afyonkarahisar Valiliği ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi destekleri ile gerçekleşen Ekim Geçidi Sergisi dün açıldı. Serginin açılışına sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğe İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Abdurrahman Özdilekler de katıldı.

Birbirinden farklı tekniklerle hazırlanan sanat eserlerinin görücüye çıktığı sergi büyük beğeni topladı. Sergide 10-21 Ekim tarihleri arasında açık olacak sergideki eserler satın alınabilecek. Bu satıştan elde edilen gelirin bir bölümü deprem bölgesindeki sanat çalışmalarına aktarılacak.

KALİTELİ ESERLERİN YER ALDIĞI BİR SERGİ OLDU

Bu Tarihlerde Üç Kentte Raylı Sistemler Ücretsiz Olacak Bu Tarihlerde Üç Kentte Raylı Sistemler Ücretsiz Olacak

AFSAYAD Başkanı Başak Nakilcioğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Böyle bir sergiyi düzenlemiş olmak bir tarafa böyle bir sergiye katılmaktan da mutlu oldum. Çünkü kalite olarak ve katılımcıların eserleri noktasında hepsi çok güzel eserler. Herkes istediği çalışması ile katıldı. Bu da serginin atmosferini etkiledi. Dolayısıyla güzel bir sergi oldu. Çeşitlilik içeren bir sergi oldu. Afyon’a böyle farklı çalışmaların bir arada olduğu bir serginin olması da beni mutlu etti. Büyükşehirlerde bunu görmek isteyen görüyor ama Afyon’da bu olmuyordu. Bu olması gereken bir sergiydi. Çok mutlu olduk”

Öte yandan İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen AFSAYAD tarafından 1 yıldır yürütülen ‘Afyon’un Kültürel Mirasını Tanıyor ve Tanıtıyorum’ Projesi’nin tamamlanmasından dolayı 1 yıl boyunca yapılan çalışmaların yer aldığı kısa video katılımcılara izletildi. N\S

Editör: Nurbanu Soy