Son zamanlarda adını sıklıkla duyduğumuz camu camu bitkisi nedir? Bugün sizlere Camu camu ile ilgili en net bilgileri sunmaya çalışacağız. Hem bitki hem meyve olarak bilinen camu camu adından dolayı da sevilen ve tercih edilen bir meyve olmayı başarmıştır. Tadı ekşimtrak olan bu meyve ile siz de C vitamini bakımından zengin bir meyve tüketerek bağışıklık sisteminize katkıda bulunabilirsiniz. 

Camu Camu Bitkisi Nedir?

Camu camu bitkisi ya da camu camu meyvesi olarak adlandırılan bu ürün Güney Afrika Amazon Ormanlarında yetişmektedir. Ayrıca Peru, Brezilya, Kolombiya gibi Amazon havasına sahip yerlerde de bulunmaktadır. Su kenarında büyüyen camu camu ağaçlarında büyüyen bu meyve sulu topraklara bayılır. Amazon bölgesinde halk tarafından toplanarak yenilen bu bitki ayrıca ticari amaçlarla da yetiştirilir. 

İçerdiği vitaminle ön plana çıkan Camu Camu bitkisi bağışıklığı güçlendirdiği gibi hastalıklara karşı da vücudunuzu korumaktadır. Ayrıca yaşlanmayı yavaşlattığından ötürü sıklıkla tercih edilir. Cilt sağlığı için önemli olan Camu camu meyvesi kollajen bakımından güçlü olduğu için kırışıklığı azaltacaktır.

İçeriğinde bulunan A vitamini sayesinde gözdeki hasar azalacak ve görme yetinizi de giderek artıracaktır. 

Bildiğiniz gibi vücutta oluşan stres vitamin eksikliğinden kaynaklı olmaktadır. Camu Camu bitkisi stresi azaltarak sizin vitamin açısından beslenmenizi sağlayacaktır. 

Şişkinlik ve hazımsızlık sorununu bıçak gibi kesiyor! Bu içeceği içen midesi rahat yatıyor Şişkinlik ve hazımsızlık sorununu bıçak gibi kesiyor! Bu içeceği içen midesi rahat yatıyor

İçeriğinde yer alan antioksidanlar ve C vitamini sayesinde herkesin mutlaka tüketmesi gereken besinler arasında yer almaktadır. Bağışıklığı güçlendirmek isteyen, stresi azaltmak isteyen ve cilt sağlığına önem veren kişilerin tercihi olacak olan camu camu meyvesini gördüğünüz yerde mutlaka alın.  

Kaynak: FADİME ÖZKARAN