Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında, yüksek enflasyon ve tek seferlik asgari ücret zammı kararlarına tepki gösterdi. Köksal, hükümete seslenerek, vatandaşı gerçekten düşünüyorlarsa enflasyonu düşürmeleri ve fiyat artışlarına engel olmaları çağrısında bulundu.

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda Tolga Akalın genel başkanlık adaylığından çekildi mi? İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda Tolga Akalın genel başkanlık adaylığından çekildi mi?

Köksal, asgari ücretin hesaplanışına dair yapılan açıklamalarda, iktidarın gerçekleşen değil, hedef enflasyonu esas aldığını ve yıllık olarak sadece tek bir kez zam yapma kararı aldığını belirtti. Bu durumun, maaş artışlarını sınırlı tutarken, fiyat artışlarına izin verildiğini ifade etti ve bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini vurguladı.

Önümüzdeki haftalarda TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek olan 2024 bütçesi konusuna da değinen Köksal, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanların sunumlarını eleştirdi ve iktidar temsilcilerinin halkın geçim mücadelesini ve adil olmayan uygulamaları sürdürdüğünü belirtti. "Torba yasa" olarak tanımlanan 80 maddelik yasa teklifinde ise vergi ve harçlarda artışlar ve sınırlı kesimlere özel vergi düzenlemeleri olduğunu, ancak ücretliler için herhangi bir vergi düzenlemesinin yapılmadığını kaydetti.

Köksal, torba yasanın içindekiler ve bu yasadan etkilenecek vatandaş gruplarına değinerek, ihaleler ve yandaş gruplara yapılan KDV indirimlerine işaret etti. "Huzur hakkı" olarak adlandırılan, AK Partili yöneticilerinin birden fazla kamu kurumundan maaş almasını sağlayan düzenlemelerin de eleştiri konusu olduğunu söyledi. Bu uygulamanın, iş arayan gençlerin ve işsizlerin durumunu göz ardı ederek bir grup yandaşa kazanç sağladığını dile getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal'ın ifadeleri, asgari ücret zammı ve diğer ekonomik meselelerle ilgili vatandaşın sesini Meclis'te duyurmayı sürdüreceği vurgusuyla basın toplantısını sonlandırdı.  FADİME ÖZKARAN

Editör: Fadime Özkaran