Bir milleti içeriden bozmanın,huzurunu kaçırmanın ve adım adım yok etmenin en geçerli yolu Dili  ile uğraşmaktır. Dedem Korkut’un ‘’ Kahpe içerdeyse kapı kilit tutmaz’’ sözü boşuna değildir.

Anadolu Selçuklu Devleti Dilde bozulmayı yaşadığımız en buhranlı dönemdir.Koskoca Selçuklu Devleti’nin resmi dil Farsça olunca, akın akın Anadolu’ya gelen Muaviye müritleri sayesinde Soy çınarımızın meyvalarının tadı değişmiş ve Oğuz Nesli içten içe eriyip yok olmuştur.

Anadolu'da yaşayan diğer Türkmen boylarının da Türkçe'yi yavaş yavaş unuttuğunu gören Karamanoğlu MehmedBeğ 1277 yılında '"Bundan sonra divanda, dergâhta, bargâhta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil konuşulmayacaktır.'' diyerek bir ferman yayınlayıp Türkçe'nin hakimiyetini yeniden tesise çalışmış ancak Anadolu’ya Arap diyarlarından gelen din alimlerininTürk halkını Araplaştırma sevdaları devam edip gitmiştir.

O Dönemde yazılan bütün edebi ve sanat eserleri Farsça ve Arapçadır.HattaHz.Mevlana bile Mesnevisini Farsça yazmıştır. Mehmet Bey'in yaktığı bu ateş, dünyanın en uzun ömürlü imparatorluğunu kuran Osmanlı'da, 16 Yüzyıla kadar etkili olsa'da hilafetin gelmesiyle birlikte farsça ve Arapça yeniden hakimiyetini sağlamıştır

Osmanlı döneminde bile etkisini uzun süre devam ettiren Farsça'dan oldukça sıkılıp dert yanan Fuzûli' nin, "Ey Arap, Acem ve Türk milletlerine feyiz veren Rabbim! . . Sen Arap kavmini dünyanın en fasih konuşan kavmi yaptın, Acem hatiplerinin sözlerini İsa'nın nefesi gibi cana can katan bir güzelliğe ulaştırdın! Ben, Türküm ve Türkçe söylemek istiyorum, benden iltifatını esirgeme Tanrım." diye Yüce Allah'a dua etmiştir.

Elbette Türk Dilini yozlaştıran,Türkçe'yi katleden soysuzlara karşı Türk gençlerinin her türlü meşru mücadeleyi vermesi en tabii hakkıdır.

‘'Güneysu'ya Potemya, Güroymak'a NORŞİN '' diyen zihniyetlerin milli olması beklenemez. ETNİK dillerde Televizyon kanalları açıp Türkiye müzaik  diyenler de zaten ne milli şuur vardır ne de vatan kaygısı...

Ne diyor Ziya GÖKALP;

‘’Güzel Dil Türkçe bize, Başka Dil gece bize,

İstanbul konuşması En saf, en ince bize.’’

Unutmayınız ki, Türkçe'nin çekildiği yerler vatan değildir.