Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ), geleceğin hekimlerini yalnızca akademik açıdan değil, toplumsal duyarlılık ve gönüllülük bilinciyle de yetiştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda AFSÜ Tıp Fakültesi 2. sınıfta öğrenim gören 267 öğrenci, ders programı çerçevesinde yürüttükleri sosyal sorumluluk projelerini tamamladı. Öğrenciler, Eylül 2025 – Haziran 2026 dönemini kapsayan süreçte akademik danışmanları eşliğinde çeşitli toplumsal alanlarda çalışmalar gerçekleştirdi.
SAĞLIK VE TOPLUMSAL FARKINDALIK PROJELERİ YÜRÜTÜLDÜ
Öğrenciler tarafından hazırlanan projelerde sağlık farkındalığı, toplumsal bilinç, çocuk ve gençlerin desteklenmesi ile hasta empatisi gibi konular ele alındı. Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Selim Kortunay danışmanlığında “Lise Öğrencilerinin Kozmetik ve Bitkisel Ürün Kullanımı” konusunda bilgilendirme yapılırken, Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gülhan Gürel danışmanlığında sağlık çalışanlarında el egzaması konulu çalışma yürütüldü. Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. İbrahim Ethem Ay rehberliğinde ise ekran maruziyetinin göz sağlığına etkileri ve “20-20-20 kuralı” ele alındı.
EMPATİ VE TOPLUMSAL KATKI ODAKLI ÇALIŞMALAR
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Hacer Gizem Gerçek danışmanlığında çocuk evlerinde kalan bireylere yönelik “olumlu rol model” projesi yürütülürken, Aile Hekimliği Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Ayşen Mert rehberliğinde “Bir Hastanın Yol Arkadaşı Olmak” adlı empati temelli çalışma gerçekleştirildi. Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Serkan Güme danışmanlığında “Duman ve Damar” projesi uygulanırken, Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Ünlü ve Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Burcu Belen Aydoğmuş rehberliğinde “Kışıma Güneş Olur Musun?” ve “Umutlu Çocuk Bayramı” projeleri hayata geçirildi.


