Geçtiğimiz günlerde Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattının Sinanpaşa şantiyesinde çalışan işçiler ve taşeron firmalar, 8-10 aydır ödenmeyen maaş ve alacakları nedeniyle şantiye önünde eylem yapmıştı.

Tacikistan’ın Duşanbe kentinde bir program için bulunan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, ODAK’taki, haberi okuduktan sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu telefonla arayarak konuyu aktardı. Konu ile ilgili Bakan Uraloğlu ile görüştükten sonra bölgedeki ilgililerle de görüşen Milletvekili Ali Özkaya’nın, kısa bir süre sonra Bakan Abdulkadir Uraloğlu tarafından yeniden arandığı öğrenildi.

BAKAN URALOĞLU KONUYA HASSASİYET GÖSTERDİ

Bakan Uraloğlu, Kurban Bayramı öncesi bu konuya hassasiyet göstermesi nedeniyle Milletvekili Ali Özkaya’ya teşekkür etti ve ilgili şirket yetkilileri ile görüştüğünü, işçilerin bayram öncesinde hesaplarına para yatırılacağına dair söz aldığını, bunun da takipçisi olduğunu söyledi. Edinilen bilgilere göre bu konuda gelişmeler yaşandı ve işçilerin hesaplarına ödemeler yapıldı.

MİLLETVEKİLİ ÖZKAYA TAKİPTE OLACAK

AKÜFEST’26 için geri sayım: AKÜ’de festival coşkusu başlıyor
AKÜFEST’26 için geri sayım: AKÜ’de festival coşkusu başlıyor
İçeriği Görüntüle

ODAK’a konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, “Konu ile ilgili takibimiz bundan sonra da devam edecek. Mübarek Kurban Bayramı öncesinde gösterdiği duyarlılık nedeniyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na teşekkür ediyorum. Tüm işçilerimize, ailelerine, ilgililere ve hemşehrilerime hayırlı bayramlar diliyorum” dedi.

Kaynak: ODAK ÖZEL HABER