Afyonkarahisar Adliyesi’nde çocukların bekleme sürecini daha sağlıklı ve destekleyici hâle getirmek amacıyla yeni bir adım atıldı. Yeşilay Afyonkarahisar Şubesi Kadın Komisyonu tarafından çocuk bekleme ve oyun odasında 3–17 yaş arası kullanıcılar için kapsamlı bir kütüphane kuruldu. Cezaevinde bulunan aile bireyleriyle görüşmeye gelmeden önce uzun süre beklemek zorunda kalan çocukların geçirdiği psikolojik açıdan hassas süreç, proje ile daha güvenli ve nitelikli bir deneyime dönüştürüldü.

Yeşilay Afyonkarahisar Şube Başkanı Arif Kavas, bağımlılıkla mücadelenin toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayarak projenin koruyucu farkındalık açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Kavas, “Çocuklarımızı bağımlılık risklerinden korumak ve sağlıklı yaşam bilinci kazandırmak en öncelikli görevimizdir” ifadelerini kullanarak oluşan kütüphanenin bu amaca doğrudan katkı sunduğunu söyledi.

Vali Yiğitbaşı, Kaymakam Adayı Akbel’e Başarı Dileklerini İletti
Vali Yiğitbaşı, Kaymakam Adayı Akbel’e Başarı Dileklerini İletti
İçeriği Görüntüle

Farkındalık ve Gelişim Odaklı Kütüphane

Proje Koordinatörü ve Yeşilay Afyonkarahisar Kadın Komisyonu Başkanı Dr. Emine Ağtaş, kütüphanenin iki temel hedef üzerine inşa edildiğini belirtti. Ağtaş, bağımlılık farkındalığını artırmak amacıyla Yeşilay’ın sağlıklı yaşam ve bağımlılıkla mücadele temalı yayınlarının çocuklar ve ebeveynlerle buluşturulduğunu ifade etti. Böylece bekleme süreci, bilinçlendirme açısından da değerlendirilebilir bir niteliğe kavuşmuş oldu.

Kütüphanenin ikinci hedefi olan zihinsel gelişimi destekleme amacı doğrultusunda dünya klasikleri, bilim kurgu eserleri, eğitici hikâyeler, kişisel gelişim yayınları ve akıl–zeka oyunları çocukların kullanımına sunuldu. Ağtaş, projenin çocukların bekleme sürecinde kendilerini güvende, değerli ve desteklenmiş hissetmelerine katkı sağlayacağını belirterek Yeşilay’ın toplumsal farkındalık misyonunu güçlendiren önemli bir adım atıldığını vurguladı.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ