Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçeye gelişinin 96. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle anılacak. Dinar Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, anlamlı gün dolayısıyla yürüyüş ve resmi törenin yer aldığı kapsamlı bir program hazırlanarak vatandaşların katılımına açık şekilde gerçekleştirileceği bildirildi.
ANMA PROGRAMI DİNAR GARI’NDA BAŞLAYACAK
Dinar Belediyesi tarafından paylaşılan programa göre etkinlikler 12 Mart Perşembe günü sabah saatlerinde başlayacak. Saat 09.30’da Dinar Garı’nda toplanacak vatandaşlar, saat 09.45’te bando eşliğinde yürüyüşe geçecek. Vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilecek yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam edecek.
CUMHURİYET MEYDANI’NDA RESMİ TÖREN DÜZENLENECEK
Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda resmi tören gerçekleştirilecek. Saat 10.00’da çelenk sunumu ile başlayacak program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam edecek. Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılacak, ardından halk oyunları gösterisi sunulacak.
VATANDAŞLARA DAVET
Belediye yetkilileri, Atatürk’ün Dinar’a gelişinin yıl dönümünün ilçede her yıl gurur ve coşku içerisinde anıldığını belirterek tüm vatandaşları düzenlenecek yürüyüş ve anma programına davet etti. Açıklamada, etkinliğin Dinar halkının yoğun katılımıyla gerçekleştirileceği ifade edildi.




