Sürdürülebilir tarım ve temiz su kaynakları hedefi doğrultusunda, Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri saha çalışmalarına hız verdi. "Sularda Tarımsal Kaynaklı Kirliliğin İzlenmesi ve Önlenmesi" projesi kapsamında, il genelindeki su kaynaklarının niteliği mercek altına alınıyor.
46 İZLEME NOKTASINDA TİTİZ ANALİZ
Müdürlük bünyesindeki uzman ekipler, tarımsal faaliyetlerin yeraltı ve yerüstü su kaynakları üzerindeki etkisini belirlemek amacıyla belirlenen 46 farklı izleme noktasından düzenli olarak numuneler alıyor. Alınan örnekler, hem arazi üzerinde anlık ölçümlerle hem de gelişmiş laboratuvar ortamında detaylı analizlere tabi tutuluyor.
ÜRETİM ARTARKEN SU KAYNAKLARI KORUNUYOR
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın vizyonuyla yürütülen çalışmalarda; özellikle gübre ve ilaç kullanımından kaynaklanabilecek nitrat kirliliği gibi unsurlar kontrol ediliyor. Bu sayede bir yandan tarımsal üretim desteklenirken, diğer yandan gelecek nesillere temiz su kaynakları bırakılması hedefleniyor. İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Teknik ekiplerimizle yerinde incelemeler yaparak su kaynaklarımızı koruyor, projelerimizi yakından takip ediyoruz" mesajı verildi




