TÜRKSAT 6A haziranda ABD'ye gönderilecek TÜRKSAT 6A haziranda ABD'ye gönderilecek

Afyonkarahisar Belediyesi kasım ayı Meclis Toplantısında Sahipata’da atıl olarak beklerken Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in çalışmaları ile yeniden ayağa kaldırılan kapalı spor salonuna Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ismi oy birliği ile verildi. Dün, basın mensupları ile birlikte Prof. Dr. Necmettin Erbakan spor salonunu gezen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e bir gazeteci, "Neden Erbakan'ın adı veriliyor bir sporcunun adı verilemez miydi"  diyerek sordu. Soruya cevap veren Başkan Zeybek, Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Türkiye’ye kazandırdığı bir çok yatırımı hatırlatmıştı.

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Fehmi Güray Çakır’da Sahipata Mahallesinde tamamlanan ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan isminin verilmesini eleştiren gazeteciye cevap verdi. Söz konusu soruyla ilgili son derece talihsiz ve manasız bir sorunun kamuoyu gündemine düşmesinden dolayı son derece üzgün olduğunu belirten İl Başkanı Çakır sorulan sorunun bilgisizlikten kaynaklandığını ifade etti. İl Başkanı Çakır "Merhum Milli Görüş Liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın Sahipata Mahallesinde bir spor kompleksine adının verilmesiyle ilgili olarak rahatsızlık duyanlar olmuş ve olacaktır da. Bu noktada soruyu yönelten arkadaşımız keşke hocamızın bu ülke ve Afyonkarahisar için neler yaptığını araştırmış olsaydı zaten böyle bir soru sormazdı" dedi.

Soruyu Mehmet Zeybek'e yönelten kişinin kimliğini bilmediğini ve bilmek istemediğini ifade eden İl Başkanı Çakır soruyu soran gazeteciye de eğer kendilerine ulaşırsa "Davam" isimli kitabı hediye edebileceğini söyledi.

Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Afyonkarahisar'a yaptığı hizmetleri bir bir sıralayan İl Başkanı Çakır, Mehmet Zeybek ismine de teşekkür etti. İl Başkanı Çakır konuyla ilgili olarak "Sayın Mehmet Zeybek Başkan bir incelik göstererek ahde vefa örneği sergilemiştir. Milli Görüş çizgisini sadece siyaset terimi gibi düşünmek büyük hata olur. Mehmet Başkan'ın geçmişine bakıldığında Milli Görüş geleneğinden geldiğini görebilirsiniz. İşte tam da bu noktada bizler ahde vefa örneği gösterdiği için Sayın Zeybek ve ekibine teşekkür ediyoruz. Unutulmamalıdır ki ahde vefa, ahde vefa edene gösterilir" diyerek konuşmasını sonlandırdı. ALİ KÜÇÜKKARTAL