Sevilen şarkıcı Berfin Gürsoy, Amerika'daki Türk Ocağı'nın daveti üzerine 29 Ekim Balosu'nda bir konser verdi. Atatürk'ün sevdiği şarkıları da içeren bir repertuarla sahne alan Gürsoy, dünyaca ünlü klarnet virtüözü İsmail Lumanovski ile birlikte Çanakkale Türküsü'nü icra etti. İkili, türküyü seslendirdiği esnada salondaki katılımcıları adeta gözyaşlarına boğdu ve geceye damgasını vurdu.

Washington Büyükelçimiz Sayın Hasan Murat Mercan ve New York Başkonsolosu Sayın Reyhan Özgür'ün de aralarında bulunduğu birçok değerli isim, Türk Ocağı'nın Cumhuriyet Balosu'na katılım gösterdi. Balonun ardından, Büyükelçiliğin 100. Yıl resepsiyonuna da davetli olan Gürsoy, ünlü müzisyen Serkan Çağrı ile birlikte Atatürk'ün sevdiği bir şarkıyı daha seslendirerek Türkiye'nin kültür elçisi olma görevini sürdürdü.

Gürsoy, bu özel kutlamada sahne almanın vatan borcu olduğunu ifade ediyor ve "Sanatımla Çanakkale ruhunu Amerika'da bir kez daha hissettirebilmek büyük gurur. Cumhuriyet kutlamaları bana onur verdi" şeklinde duygularını paylaşıyor.

Alev topuna döndü! Alev topuna döndü!

Gürsoy, çarpıcı yorumları, etkileyici konuşmaları ve özgün güzelliği ile büyük beğeni topladı. Türkiye'ye geri döndükten hemen sonra yeni tekli şarkısının kayıtları için stüdyoya gireceğini dile getiren sanatçı, yoğun sahne programları nedeniyle henüz eserini tamamlayamadığını belirtti. CEMİLE KAYTAN 

Editör: Cemile Kaytan