18 Mayıs’a kadar sürecek olan festival, yerel halk ve şehir dışından gelen ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Bakan Yardımcısı Yazgı Ve Vali Yiğitbaşı’na Verilen Hediye Ne? İşte O Hediye Bakan Yardımcısı Yazgı Ve Vali Yiğitbaşı’na Verilen Hediye Ne? İşte O Hediye

SERGİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Festival kapsamında Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi sergi salonunda “Türk Süsleme Sanatları” sergisi açıldı. Geleneksel sanat dallarından çeşitli örneklerin yer aldığı sergi, ziyaretçilerin beğenisini kazandı.

Mehtap Hanım Edirnekâri (1)

 EDRİNEKÂRİ ESERLER

Sergiye Edirne’den katılan sanatçı Mehtap Cömert, Edrinekâri eserleriyle dikkat çekti. 1952 yılında Edirne’de doğan Cömert, 1977 yılında Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Dekoratif Resim Bölümünden mezun oldu. 1985’te Trakya Üniversitesi’nde Duvar Süsleme Bölümünü kurdu ve uzun yıllar öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Cömert, Türkiye’de ve yurt dışında çok sayıda sergi açtı ve birçok ödüle layık görüldü. Sanat çalışmalarını Edirne’deki atölyesinde sürdürüyor.

Olgan Bey Kalemişi Sanatcisi (2)

 KALEMİŞİ ÇALIŞMALAR

Antalya’dan gelen Olgan Gür, sergide kalemişi sanatına dair özgün eserlerini sanatseverlerle buluşturdu. 1961 yılında Bursa’da doğan Gür, eğitimini İzmir’de tamamladı. İstanbul’da uzun yıllar tekstil sektöründe çalışan sanatçı, 1995’te el sanatlarına yöneldi. İslam Eserleri Müzesi restorasyonlarında kalemkâr olarak görev yaptı. Osmanlı süsleme sanatı, ipek pentür, varak, desen çizimi ve minyatür alanlarında eğitim aldı. Gür, Antalya’daki atölyesinde çalışmalarına devam ediyor.

Yüksel Bey Yumurta Kabuğu Oyma (1)

YUMURTA KABUĞU OYMA SANATI

Festivalin ilgi gören sanatçılarından biri de yumurta kabuğu oyma sanatıyla tanınan Yüksel Yoldaş oldu. 1957 yılında Malatya’nın Doğanyol ilçesinde doğan sanatçı, infaz koruma memurluğundan emekli olduktan sonra 2014’ten bu yana bu sanata yöneldi. Yoldaş, çeşitli yumurta kabuklarını farklı tekniklerle işleyerek eserler üretmekte ve Alanya’da çalışmalarını sürdürmektedir. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı" unvanına da sahiptir.

PEK ÇOK SANATÇI YER ALDI

Festival boyunca birçok sanatçı eserlerini sergileme fırsatı buldu. Geleneksel sanatlara duyulan ilginin artmasını hedefleyen “Yaşayan Miras Festivali” hem kültürel zenginliği gözler önüne serdi hem de sanatçılarla halkı bir araya getirdi.

Kaynak: BÜŞRA SULTAN BODUR